Wil je zien: de ex-vriendin van Willem-Alexander

Ze leek jarenlang de troef in handen te hebben om koningin van Nederland te worden.

Lees ook

Heel Nederland dacht dat Emily Bremers onze toekomstige koningin zou worden.

Toch liep dat even anders. Emily en WA gingen uit elkaar en de (destijds) kroonprins viel als een blok voor ene Máxima, een Argentijnse schone. En Emily verdween uit de spotlights.

Voordat koning Willem-Alexander zijn hart verloor aan koningin Máxima, was hij dolverliefd op Emily. De twee leerden elkaar kennen op de universiteit in Leiden. In 1994 werd de relatie officieel. In januari 1995 werd de relatie landelijk bekend toen beiden betrokken raakten bij een verkeersongeval op weg naar een gezamenlijke skivakantie. De toenmalige koningin Beatrix vond de blondine een geschikte kandidaat en het was wachten op een aanzoek. Dat kwam er nooit. De relatie liep stuk in 1998. Emily verdween na de breuk naar de achtergrond en ging verder met haar leven. In 2002 trouwde ze met Roderick van der Wijck, een van de beste vrienden van Willem-Alexander. Op het huwelijk waren de prins en Máxima aanwezig.

Met Roderick kreeg ze twee zoons, Philip en Maurits. Helaas liep het huwelijk stuk in 2014. Emily kocht vrij snel na de scheiding een eigen appartement in de Haagse wijk het Benoordenhout, en ging verder met haar leven. Bij Shell – waar ze nu al zo'n 20 jaar werkt – heeft ze anno 2020 een topfunctie op de afdeling van Human Resource Management.

Bron: BekendeBuren | Beeld: BrunoPress, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook