In een oogwenk: 4 tips voor vollere wenkbrauwen

Als jouw wenkies nog steeds niet hersteld zijn van het grote overpluk-drama uit de jaren 90, of als je gewoon van nature niet gezegend bent met een weelderige haardos boven je ogen, lees dan verder!

Lees ook

Dunnere wenkbrauwen of vervelende kale plekjes tussen de haartjes? Geen reden tot zorg! Met deze vier tips zijn jouw wenkies altijd on fleek.

Exfolieer

Dat het belangrijk is om je gezicht zo nu en dan te exfoliëren, was wel bekend. Toch is het ook belangrijk om je wenkbrauwen af en toe van een lichte scrubbeurt te voorzien. Jimena Garcia, wenkbrauwexpert bij Chanel, legt uit: “Het is heel belangrijk om je wenkbrauwen te exfoliëren, omdat je onder je wenkbrauwen veel droge huid hebt. Door deze droge huid voorzichtig weg te scrubben, geef je nieuwe haartjes de ruimte om te groeien.”

Garcia raadt aan om je wenkbrauwen ongeveer eens per maand te scrubben met wat gemalen Himalayazout gemixt met je favoriete huidolie. “Niet alleen scrub je de dode huidcellen weg, ook kan de olie hierna zijn werk doen”, aldus Garcia.

Masseer rondom je wenkbrauwen

Door het gebied rondom je wenkbrauwen te masseren, kun je de haargroei stimuleren. Je brengt hierdoor de bloedcirculatie namelijk beter op gang, zo legt Garcia uit. Gebruik hier gewoon je vingers voor, of combineer het met wat huidolie voor extra voeding.

Een maskertje voor je brows

We trakteren onze huid en haren regelmatig op een voedend maskertje, maar slaan onze wenkbrauwen steevast over. Toch zouden we dat niet moeten doen. Garcia legt uit dat een wekelijks maskertje wonderen kan doen voor je brows. De wenkbrauwexpert raadt aloë vera gel of kokosolie aan. Ook castorolie is een goede optie, de vitamine E en omega 6-vetzuren dragen namelijk bij aan een betere haargroei.

Vitaminen

Een tekort aan vitaminen en mineralen als vitamine A, C, D, biotine en omega-vetzuren kan haargroei verminderen of stoppen. Dat zegt haartransplantatiechirurg dr. Craig Ziering. “Het klinkt misschien simpel, maar het is belangrijk om een goede basis te hebben. En de basis begint bij je dieet, wat je eet”, legt hij uit. Hij raadt daarom ook aan om veel groene groenten en eiwitten te eten. Daarnaast zijn vetzuren ook erg belangrijk. Haal deze bijvoorbeeld uit spinazie en zalm. Niet alleen goed voor je brows, maar ook voor langere lokken.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook