Het is dus géén toeval dat de verlovingsring van prinses Eugenie op die van Kate lijkt

Op de kleur na lijken de ringen ontzettend veel op elkaar.

De verlovingsring van prinses Eugenie heeft naar schatting ergens tussen de 7.000 en 10.000 pond gekost. Geen klein bedrag, maar dan heb je ook wat.

Een enorme Padparadscha-saffier om precies te zijn. En een hele lading diamanten. De steen is zeldzaam en heeft een roze kleur. Haar man Jack Brooksbank zei dat hij voor de ring heeft gekozen omdat “hij van kleur verandert in bepaald licht, net als Eugenie.” Zo romantisch.

Unieke ring

En hoewel de ring op zich uniek is, alleen al door de zeldzaamheid van de steen, merkten oplettende fans toch gelijk op dat hij wel erg veel lijkt op de ring van Kate, die bestond uit een blauwe saffier met daaromheen diamanten uit de collectie van prinses Diana.

Maar het is waarschijnlijker dat Jack inspiratie heeft opgedaan door de ring van Eugenie’s moeder, Sarah Ferguson. Fergie’s ring is ontworpen door de koninklijk juwelier Garrard & Co. op instructie van prins Andrew. Een paar jaar nadat prins Charles en Diana bij dezelfde juwelier een ring hadden uitgezocht. Dit verklaart gelijk waarom de ringen van Sarah en Diana zoveel op elkaar lijken. Want hoewel Andrew zijn eigen draai aan de ring heeft gegeven, hebben juweliers toch een soort huisstijl waaraan ze vast blijven houden.

De ring van Kate. Bron: BrunoPress

Inspiratie van generatie op generatie

Waarschijnlijk hebben zowel prins William als Jack zich voor de ontwerpen laten inspireren door de ringen van respectievelijk hun moeder en schoonmoeder en daarom hebben Kate en Eugenie nu ook ringen die erg op elkaar lijken. Weer een mysterie opgelost.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws