Shock & Horror: De 8 omstreden outfits van hertogin Kate

Het leek een lief gebaar, maar ging de boeken in als een royal modemisser.

Je kunt niet iedereen tevreden houden, zo weet hertogin Kate als geen ander. Hierbij: een overzicht van outfits waar men maar over blééf praten.

Landen verwarren

Tijdens haar bezoek aan de Salomonseilanden in 2012 droeg Kate per ongeluk een jurk van een ontwerpster uit de Cookeilanden, een ander land dat zo'n 5000 kilometer verderop ligt. Oeps! Het leek een lief gebaar, maar ging de boeken in als een royal modemisser.

Opvallen in het rood

Tijdens het Queen's Diamond Jubilee in 2012 had de kersverse hertogin de dresscode niet helemaal meegekregen. Waar koningin Elizabeth en hertogin Camilla verschenen in maagdelijk wit, zorgde het rode pakje van Kate voor een opvallende verschijning. Of zoals de The Daily Mail het destijds kopte: 'Moest Kate écht de show stelen in haar scharlakenrode jurk?'

Doorschijnertje

Het was een moment in haar burgermeisjes-leven-bestaan die we niet snel zullen vergeten. Kate droeg de volledig transparante kanten jurk tijdens een modeshow voor een goed doel op de universiteit waar zij (en ene prins William) studeerde(n). Velen zeggen dat Kate in deze jurk de aandacht van William trok and the rest is history. Ontwerper Charlotte Todd heeft het 'een stukje modegeschiedenis' genoemd.

Zure nasmaak

Jaren na haar huwelijk haalde Kate's Alexander McQueen-jurk de krantenkoppen toen ontwerper Christine Kendall het modehuis aanklaagde wegens inbreuk op het auteursrecht. Ze beweerde dat McQueen haar eerste schetsen voor de jurk had gestolen. Oh dear

Saaie verschijning

Hoewel de hertogin bekend staat om zoveel goede en lieve dingen, werd ze bij de Daily Mail officieel uitgeroepen tot 'Duchess of Drab'. Want waar er bij Queen Liz een heuse fashion make-over te zien was, bleef Kate saaie kleedjes dragen. Bovenstaande manteljurk van Alexander McQueen (een favoriet) wordt onder de Britten beschouwd als 'erg stijf en very boring'.

Dom Bontje

De gezinsfoto moest zorgen voor leuke publiciteit, maar de Cambridge'jes kwamen van een koude kermis thuis. Kate kreeg kritiek van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) omdat ze met bont gevoerde handschoenen droeg.

Doop van prinses Charlotte

Een pasgeboren prinses en een ondeugend royal broertje waren niet interessant genoeg voor The Daily Beast die de hertogin bekritiseerde op haar 'oubollige en conservatieve' manteljurk tijdens de doping van Charlotte en kopte een nieuwsbericht met 'Why Does Kate Middleton Dress Like She's 50?'.

Too much royal knie

Heel het Verenigd Koninkrijk vierde de 90ste verjaardag van hun koningin en ging na de festiviteiten los op het feit dat de hertogin van Cambridge te veel knie showde. Tja, het is toch ook wat…

Bron: GoodHouseKeeping | Beeld: BrunoPress, BSR Agency

Laatste nieuws