Amazing: Laat iedere dag jouw haarwensen uitkomen

De beste stylingproducten die iedere dag jouw haarwens in vervulling laten gaan.

Iedere dag voor de dag komen met een droomkapsel?

No way, zal je misschien denken. Maar met de juiste stylingproducten lukt het ook jou om elke dag je haar te stylen alsof je net van de kapper komt. Hoe? In dit artikel geven we handige tips hoe je je haar perfect kunt stylen.

Een goed begin is het halve werk

Bij het kiezen van de juiste verzorgings- en stylingproducten voor je haar is het belangrijk dat je kiest voor producten die bij jouw type haar passen én bij de look die je wilt creëren. Wil je meer volume met optimale fixatie? Prachtige krullen of juist een strakke wet look? Of heb je een paar dagen geen zin om je haar te wassen? Het kan allemaal, als je maar de goede basis legt. Met de juiste prep, shape en finish stylingproducten lukt het je om je haar te perfectioneren en het de hele dag goed in model te houden. Met de juiste producten creëer je de ene keer een sexy beach look en de andere keer een glad en elegant kapsel voor op kantoor.

Wasbeurten uitstellen

Niet ieder haartype is geschikt om dagelijks te wassen. Het hangt voor een groot deel af hoeveel talg jouw hoofdhuid produceert. De een heeft na een dag al vette slierten, terwijl de ander dat soms pas na een week heeft. Gemiddeld 2 á 3 keer per week wassen is meestal wel voldoende. Schrob je haar dan ook niet te heftig tijdens een wasbeurt, want dat activeert weer je talgklieren en dat wil je niet. De shampoo doet zijn werk wel. Red je het niet met 2 tot 3 keer per week, dan kan je kiezen voor een goede droogshampoo. De oliën uit het haar worden geabsorbeerd waardoor je weer een fris en schoon gevoel krijgt. Ideaal om een wasbeurt een dagje uit te stellen.

Kies de juiste producten!

Kies altijd voor producten die passen bij jouw haartype en bij wat voor creatie je wilt maken.

Curly Girl

Van nature krullen of slag in je haar? Zorg ervoor dat je je haar dan voldoende hydrateert en je krullen of slag laat glanzen. Speciale creams voor krullend haar geven de juiste hydratatie en verzorgen en voorkomen die lelijke pluizige krullen waar je niet mee voor de dag wilt komt. Af en toe een serumpje doet ook wonderen tegen pluishaar!

Pump up that volume!

Haar gewassen, beetje mousse erin en föhnen maar! In mum van tijd creëer je een prachtig geföhnde coupe met veel volume! Na een half uur wil je met je diva haar de deur uit en het is weer volledig in elkaar gestort. Weg volume, weg mooie diva coupe. Fixatie en volume creëren en behouden begint al na het wassen door er een goede prepproduct in aan te brengen voor het föhnen. Vervolgens een lekkere mousse die voor volume zorgt tijdens het föhnen. Extra fixatie krijg je door een root volumizer spray aan te brengen op de aanzet. Dit geeft extra stevigheid en volume, wat normaal tot dik haar nodig heeft, zodat het niet gelijk weer inzakt.

Finishing touch

Klaar met föhnen en in model brengen? Een goede stevige haarspray die niet verzwaart, zorgt ervoor dat je haar ook in het geweldige va-va-voom model blijft zitten dat je zojuist hebt gecreëerd.

Je haar stylen zoals jij wilt en je haar ook de hele dag zo houden, is echt niet heel moeilijk. Zolang je maar de juiste producten kiest die passen bij jouw haartype. Wil je een goed en professioneel advies, ga dan eens langs bij een Keune-kapper bij jou in de buurt.

Bron: Keune | Beeld: iStock

Laatste nieuws