Royal Business: Prinses Mabel is écht schatrijk

Ze deed 't altijd goed in dit rijtje, maar vooral dit jaar steekt ze er met kop en schouders bovenuit.

Lees ook

Prinses Mabel is talking business.

Voor het derde jaar op rij is de prinses te vinden in de Quote 500. Dit is een lijst waar de 500 rijkste Nederlanders, jaarlijks uitgegeven door het zakenblad Quote, in staan. En zo ook onze Mabel. Ze deed 't altijd goed in het rijtje, maar vooral dit jaar steekt ze er met kop en schouders bovenuit. Volgens het zakenblad is haar vermogen namelijk met 93 procent gestegen. Nou, dan doe je 't goed hoor.

Mabel staat op de 66ste plek in de lijst en haar vermogen wordt geschat op 560 miljoen. Vorig jaar stond ze nog met 290 miljoen op de 140ste plaats en het jaar ervoor op plek 131 met een kleine 240 miljoen. Maar hoe komt Mabel aan al dat geld? Ze profiteerde onder andere van de waardestijging van haar aandelenpakket in Adyen (dat is een betalingsverwerker voor bijvoorbeeld de Bijenkorf en Coolblue, maar internationaal ook voor Facebook, Spotify, Uber en Netflix). Ze zat al niet krap bij kas, maar werd door een goede beursgang van Adyen schatjerijk.

De Oranjes staan wederom in de lijst van rijkste families, ook dit jaar op plaats twaalf met een geschat vermogen van 1,1 miljard euro. De dochter van Freddy Heineken staat op #1 in het schatrijke lijstje met een geschat vermogen van 12,1 miljard. Een tegenvaller zou je zeggen, aangezien haar vermogen afgelopen jaar 14,8% meer was. Ook #2 Frits Goldschmeding, de 87-jarige oprichter/grootaandeelhouder van uitzendbureau Randstad, had een zwaar jaar. Zijn vermogen daalde met 6,8% naar 4,1 miljard. De dames Wessels bezetten gezusterlijk plek 3 in de top 5 rijkste Nederlanders. Ze danken hun vermogen aan hun vader, wijlen Dik Wessels, die ze een succesvol investeringsfonds naliet.

Bron: Quote 500 | Beeld: BrunoPress, BSR Agency, Koninklijk Huis

Laatste nieuws

Zie ook