Zwangere Samantha de Jong openhartig over aankomende bevalling

Zo zal vriend Gerrit niet bij de bevalling zijn om déze reden.

Lees ook

Het duurt niet lang meer voordat de baby van Samantha ‘Barbie’ de Jong er is. De realityster vertelt alvast openhartig over de plannen voor de bevalling.

Na een ingrijpend auto-ongeluk eerder dit jaar ontdekte Samantha bij toeval dat ze in verwachting is. De zwangerschap verloopt helaas niet helemaal zonder problemen. De placenta is namelijk te laag ingenesteld (een placenta praevia, om de medische term te gebruiken), waardoor de bevalling middels een keizersnede moet verlopen. Die staat al gepland, zo laat Samantha weten aan Story. “De artsen willen geen enkel risico nemen dat ik voortijdig weeën krijg met de kans op bloedingen. Daarom zal ik op 16 november van ons zoontje gaan bevallen, via een keizersnede. Ik blijf daarna nog twee dagen in het ziekenhuis en daarna mag ik heerlijk bijkomen in een kraamhotel.”

Niet alleen de geboortedatum van Samantha’s zoontje staat al vast, ook de naam heeft ze al paraat: Djemino. Wat Samantha daarnaast al zeker weet, is dat verloofde Gerrit Meerts niet bij de bevalling aanwezig zal zijn. “Hij komt uit de woonwagenwereld en daar is het gebruikelijk dat een vrouw bij de bevalling aanwezig is. Een moeder, of in mijn geval, Gerrits dochter Thea”, zo vertelt de hoogzwangere realityster. “Zij staat naast me wanneer ik van Djemino beval en Gerrit wacht op de gang. Pas als Djemino geboren is, verlaat Thea de kamer en mag Gerrit zijn zoon voor het eerst zien. Ik vind het een mooie traditie.”

View this post on Instagram

Soulemate’s 🙏❤️

A post shared by Samantha en Gerrit (@samantha_de_jong29) on

Gerrits dochter Thea is de steun en toeverlaat van Samantha tijdens de zwangerschap. Ook was zij degene die als eerste wist wat het geslacht van de baby zou zijn en een gender reveal party organiseerde. De naam Djemino is dan ook een eerbetoon aan dochter Thea. Zij heeft eerder een zwangerschap voortijdig moeten afbreken en gaf het jongetje toen deze naam.

View this post on Instagram

Troste mama 💞 love my kids so much

A post shared by Samantha en Gerrit (@samantha_de_jong29) on

Er ligt ook nog een andere familierol klaar voor de aanstaande ouders. Samantha is namelijk niet de enige die in blijde verwachting is, ook Gerrits dochter Mandy is zwanger. “Het wordt dus een grote babyboom in onze familie. Gerrit wordt vader én opa en ik ben straks stiefoma.”

Bron: Grazia | Beeld: BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook