Elizabeth en Philip vieren deze speciale mijlpaal tijdens de lockdown

Terwijl het Verenigd Koninkrijk z'n volgende volledige lockdown ingaat, hebben koningin Elizabeth en prins Philip iets bijzonders in het vooruitzicht.

Lees ook

De UK gaat weer voor een maand op slot. Dit betekent dat ook de royals opnieuw in lockdown moeten. Koningin Elizabeth en prins Philip zijn inmiddels op Windsor Castle aangekomen om daar de tijd samen door te brengen.

Zo goed en zo kwaad als het kan, zal de koningin doorgaan met haar verplichtingen als koningin. En aankomende zaterdag, 7 november, bereikt the queen wel een heel bijzondere mijlpaal. Op die dag zit ze namelijk 25.000 (!) dagen op de troon.

Record stond al op haar naam

Overigens was Elizabeth al sinds 2015 de langst zittende Britse royal. Het record van koningin Victoria stond namelijk op 23.226 dagen. “Het is onvermijdelijk dat een lang leven vele mijlpalen passeert,” zei Elizabeth al eens. “Mijn leven is daar geen uitzondering op.” Hoe de koningin en prins Philip het bijzondere moment gaan vieren, is niet bekend gemaakt. Wellicht staat er een lekker chaotische familie zoom-meeting op de planning?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook