Dit is waarom Harry en Meghan de geboorte van Archie niet gelijk bekend gemaakt hebben

Archie Harrison werd geboren in de vroege ochtend van 6 mei 2019, maar dit werd later bekend gemaakt.

Lees ook

In de afgelopen jaren heeft Harry zich al vaker uitgesproken over zijn lastige relatie met de media. Zeker na de dood van zijn moeder. Maar sinds hij een relatie heeft met Meghan is het er niet beter op geworden.

Het liep zelfs zo uit de hand dat Meghan een rechtszaak aanspande tegen de Associated Newspapers nadat deze een persoonlijke brief van haar vader hadden gepubliceerd. De beslissing van Harry en Meghan om de geboorte van Baby Sussex pas een paar dagen later aan te kondigen, lijkt hier dan ook alles mee te maken te hebben.

Geen flitsende camera’s

Want hoewel Archie geboren werd op 6 mei om 5:26 (Britse tijd), werd de geboorte pas om 14:00 bekend gemaakt. Op dat moment waren Harry, Meghan en baby Archie al thuis. Koninklijk historicus en biograaf Robert Lacey schrijft erover in zijn boek Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult. “Harry en Meghan waren vastbesloten om ervoor te zorgen dat de baby’s eerste kennismaking met de buitenwereld niet in het teken zou staan van flitsende camera’s.”

Boze broer

Volgens bronnen zou prins William hier behoorlijk boos over geweest zijn. Hij heeft er namelijk wel voor gekozen om zijn drie kinderen uren na de geboorte aan de wereld te tonen, zoals de traditie voorschrijft. Harry en Meghan hebben nooit verklaard waarom de aankondiging van de geboorte van hun zoon anders liep dan gebruikelijk.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook