Kate Middleton bereidt zich op subtiele wijze voor op rol als koningin

Hoewel prins Charles in principe nog steeds de directe opvolger van koningin Elizabeth is, verwachten veel experts dat hij de kroon rechtstreeks door zal geven aan prins William.

Hoewel het erop lijkt dat queen Elizabeth voorlopig nog lekker zit op de Britse troon, treffen William en Kate toch al de nodige voorbereidingen op hun mogelijke kroning. Want als William koning wordt, wordt Kate koningin.

Langzaam maar zeker heeft Kate in de afgelopen jaren al meer koninklijke taken op zich genomen. Zo is ze het koninklijke gezicht van maar liefst 18 goede doelen en ook woont ze regelmatig officiële evenementen bij zonder manlief William.

Subtiel

Toch is er volgens koninklijk expert Anthony McGrath nóg een manier waarop Kate zich al voorbereidt op de troon. En die is minder opvallend dan de rest. Aan Express laat Anthony weten dat de verandering in Kate’s kleding namelijk ook een manier is waarop ze naar haar nieuwe rol toewerkt. “Kate staat sowieso al bekend om haar ietwat conservatieve kledingkeuze en wordt zelden gespot in iets riskants, maar sinds ze met William is getrouwd, is ze zich nog ingetogener gaan kleden.” En zeg nou eerlijk, wie heeft een opzichtige outfit nodig als er een kroon op je hoofd zit te shinen? Can't blame her.

Lees in dit artikel over de zeven andere dingen hoe de hertogin (en koningin in spé) haar voorbereiding treft.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws