Verras je man met een mooie nieuwe winterjas

Het duurt niet heel lang meer of de feestdagen komen eraan.

Lees ook

Het duurt niet heel lang meer of de feestdagen komen eraan. En wat is een mooier en praktischer cadeau dan een nieuwe winterjas om de wintermaanden mee door te komen.

In samenwerking met Winkelstraat.nl kijkt Beau Monde naar de verschillende type winterjassen die op dit moment bij heren populair zijn en die je cadeau kunt geven voor Sinterklaas of Kerst.

Parka

De parka is momenteel zeer populair. Deze lange jas met capuchon houdt de lichaamswarmte goed vast, waardoor je, als het erg koud is, lekker warm blijft. Daarnaast is de jas praktisch. Met een capuchon ben je altijd beschermd tegen regen, hagel en sneeuw. Een parka is net wat langer dan de meeste jassen en komt tot over de heupen. Toch kan je er ook altijd nog goed mee fietsen in tegenstelling tot de heel lange winterjassen.

Kledingmerken die bekend staan om hun kwalitatief goede parka’s zijn o.a. Airforce, Parajumpers en Krakatau.

Trenchcoat

De trenchcoat is een klassiek model die je steeds vaker ziet vanwege de mildere winters. De tijden dat het kwik ver onder het nulpunt uitkwam, zijn voorbij. De trenchcoat is dan ideaal, omdat deze lekker warm is, maar ook goed beschermt tegen regen. Doordat de jas aan de binnenkant gevoerd is, maar aan de buitenkant vrij is, weegt de jas niet veel en voelt deze beweeglijk aan.

De trenchcoats van Antony Morato, Purewhite en RRD vallen dit jaar goed in de smaak.

Donsjassen / de gewatteerde winterjas

Dons is van nature lekker warm. Niet voor niets wordt dons vaak in dekbedden verwerkt, maar ook voor winterjassen is het een perfect recept tegen de kou. De gewatteerde jassen zijn iets korter in vergelijking met parka’s en komen tot de heup. Zo zijn donsjassen goed te combineren met een mooie broek. Waar parka’s vaker iets traditioneler zijn, zijn donsjassen modieuzer en verkrijgbaar in meerdere kleuren met prints.

Met een donsjas van Peuterey of Colmar Originals hoor je er dit jaar helemaal bij.

Bij modeplatform Winkelstraat.nl kun je heren winterjassen uit het luxere segment vinden.

Bron: Winkelstraat.nl

Laatste nieuws

Zie ook