Dít is de man waar Máxima mee was vóór WA in het vizier kwam

Waar Hare Majesteit nu gaat voor een nuchtere Hollander, viel Máxima vroeger op een ietwat anonieme man.

Eerste grote liefde

Wat veel mensen niet weten, is dat Vera Calderón, een auteur, schreef een biografie over de Argentijnse en onthult daarin allerlei geheimen over het leven van onze koningin. Eentje daarvan is Máxima’s daadwerkelijke eerste grote liefde: Pablo Jendretzki.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pablo Jendretzki (@pablojendretzki)

Pablo – net als de koningin ook een Argentijn – woonde in New York waar hij werkte als architect. Volgens Vera viel Máxima als een blok voor hem. “Pablo was een sociale vlinder”, schrijft ze in de biografie. “Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen, hij miste er nooit één.” De relatie duurde niet lang, maar de twee bleven lange tijd een goede band met elkaar hebben. Pablo zou volgens Vera dan ook beledigd zijn toen Máxima hem niet uitnodigde voor haar trouwerij met Willem-Alexander. Inmiddels is Pablo zelf ook gelukkig getrouwd (hij stapte begin dit jaar in het huwelijksbootje) en is uitgegroeid tot een succesvol architect in zowel de Verenigde Staten als in Argentinië, waar hij kolossale en peperdure villa’s ontwerpt.

© RVD – Jeugdportret van Prins Willem-Alexander (1989)

Knipperlichtrelatie

Haar laatste vriend, voordat ze Willem-Alexander ontmoette, is voor de meeste mensen bekend: Dieter Zimmerman. Ze leerden elkaar kennen in het bijzijn van vriendin Cynthia Kaufman op een feest. Máxima en Dieter kregen een knipperlichtrelatie. Máxima’s relatie met Dieter werd door een insider beschreven als ‘heftig’. De twee maakten veel ruzie en waren het zelden eens, maar maakten het altijd goed, volgens de bron. Wel was hij haar grote steun bij haar overstap van HSBC naar Dresdner.

Ondanks de stormachtige relatie zijn de twee gaan samenwonen, slechts een maand nadat ze elkaar hadden ontmoet. Maar niet omdat ze smoorverliefd op elkaar waren.

Huurprijzen

Bij elkaar intrekken was een leek destijds vooral een logische stap. Samen moesten ze elke maand een gigantische huurprijs ophoesten in the big apple, waardoor het simpelweg handiger was om samen te wonen. Dieter werkte in New York bij de lokale vestiging van het Zweedse advertentie- en marketingbureau Tamedia. Hij was graficus. Máxima nam haar toenmalige vriend twee keer mee naar Buenos Aires en stelde hem in een opwelling voor aan haar ouders. Maar al gauw bleek dat Dieter niet de ware was voor Máxima.

Heel snel daarna stelde dezelfde Cynthia Kaufman haar aan Willem-Alexander voor, die helemaal niet koel en afstandelijk was zoals Dieter, maar als een blije blonde Hollandse labrador werk van haar maakte. Ook heel snel daarna verbrak ze de toch al schommelende relatie met Dieter, want onze royal bleek wél de ware voor haar te zijn.

Bron: Telegraaf, Volkskrant | Beeld: Bsr Agency, RVD

Laatste nieuws