Harry & Meghan krijgen bakken kritiek en dit is waarom

Britse media zien het verspreiden van de foto’s als een publiciteitsstunt.

Lees ook

De Sussex'jes zouden een publiciteitsstunt gearrangeerd hebben. Volgens Britse media hebben de twee afgelopen weekend schaamteloos gedrag vertoond.

Afgelopen zondag werden in het Verenigd Koninkrijk slachtoffers van wereldoorlogen en conflicten herdacht. Ook Harry en Meghan wilden in de privésfeer stilstaan bij Remembrance Sunday, maar haalden daarmee de woede van velen op de hals. Het stel legde bloemen neer bij graven van een Canadese en een Australische militair op een begraafplaats in Los Angeles en verspreidde hiervan de foto's. And people were not amused. Want waarom stond het pr-team paraat als het ging om een privéaangelegenheid?

De Britse prins – die in maart afstand deed van zijn royal taken – heeft bij Buckingham Palace een verzoek ingediend om een rol te krijgen tijdens Remembrance Sunday en wilde graag iets bijdragen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen. Harry, die meer dan tien jaar in militaire dienst zat, had graag een krans willen leggen. Hovelingen wezen het verzoek af omdat hij de monarchie niet langer vertegenwoordigt en dus besloten H&M hun eigen plannen te trekken. Koningin Elizabeth zou niet op de hoogte zijn gebracht van de wens van haar kleinzoon. En Harry zou diep teleurgesteld zijn door de beslissing en 't is volgens hem “het duidelijkste teken tot nu toe dat de banden met het hof zijn verbroken”.

Een groot deel van de rest van de koninklijke familie was zondag wel aanwezig bij Remembrance Day. Onder anderen prins Charles, prins William, prins Edward en prinses Anne legden dit jaar de kransen. Koningin Elizabeth keek zoals de laatste jaren gebruikelijk toe vanaf het balkon. Ze deed dit samen met v.l.n.r.: Tim Laurence, gravin Sophie, Queen's lady-in-waiting, koningin Elizabeth, hertogin Camilla en hertogin Kate.

Op sociale media worden Harry en Meghan vergeleken met de in 1936 afgetreden oudoom van Harry, Edward en diens vrouw Wallis Simpson. Zij probeerden in het buitenland ook relevant te blijven, maar oogden daarbij vooral treurig. Het feit dat er 'toevallig' een fotograaf aanwezig was, krijgt ook veel ironische en sarcastische opmerkingen. “Die twee hebben ook pech. Net als ze een privébezoek brengen, worden ze lastig gevallen door hun eigen pr-team. Je zou bijna denken dat het afspraak was”, twitterde Sam North. “Heel privé inderdaad, met styliste, assistenten en een fotograaf. Goed gedaan”, vond een ander…

Bron: Vorsten, Daily News, Grazia | Beeld: Lee Morgan

Laatste nieuws

Zie ook