doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hilarisch: zo reageerde queen Elizabeth toen een gast over haar corgi viel

Queen Elizabeth geeft jaarlijks meer dan 30.000 euro uit aan deze kerstcadeaus

Bij maar liefst 620 mensen zorgt de Queen voor een presentje onder de kerstboom.
.
Queen Elizabeth

Kerst is er nu eenmaal om groots uit te kunnen pakken, al helemaal als er blauw bloed door je aderen stroomt. Queen Elizabeth is de zuinigste niet en trakteert familie en staff voor zo’n 30.000 pond (!) per jaar op kerstcadeaus, aldus the Sun.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Kerspresentjes

Voor dit bedrag – iets minder dan een modaal jaarinkomen – bezorgt de Queen 620 mensen een kerstpresentje. Zowel de leden van de koninklijke familie als personeelsleden kunnen rekenen op een aardigheidje van hare majesteit. Verwacht alleen geen cadeau met een persoonlijke noot, waarschuwt een koninklijke assistente: “De cadeautjes zijn meestal een boekenbon of porselein uit de cadeauwinkel van het paleis. De meeste jaren geeft ze ook een doosje met daarin een kleine Christmas pudding.

In de rij

Verwacht voor het koninklijke personeel zeker geen jolige kerstborrel of Secret Santa-praktijken. Het uitdelen van de christmas gifts is een behoorlijk statische bedoeling als we de assistente mogen geloven. Het hoofd van de huishouding verzamelt alle royal staff in een van de grote balzalen van Buckingham Palace. “Hier gaan ze in de rij staan en ontvangen ze een ingepakt cadeautje van de Queen, die iedereen kort toespreekt – meestal iets als ‘Bedankt voor al je inzet in het afgelopen jaar. Happy Christmas.’”

Als het personeel op de aangewezen dagen niet in Londen is, wordt het kerstcadeau opgestuurd met een kaartje van Elizabeth erbij. Wel zo attent!

Niet zo serieus

Het gaat er volgens Insider een stuk minder serieus aan toe bij de leden van de koninklijke familie onderling. Hoewel 25 december een chic diner en een bezoek aan de kerk op de planning staan, schijnt kerstavond lekker losjes gevierd te worden. In betere tijden verzamelen alle Windsors in Sandringham en geven ze elkaar naar zeggen alleen maar onzin-cadeautjes. Zo zou Harry zijn koninklijke grootmoeder eens een douchemuts hebben gegeven met daarop Life's a b****, die, geloof het of niet, volgens biograaf Brian Hoey helemaal in de smaak viel bij de Queen. Van Meghan zou ze een zingende speelgoed-hamster hebben gekregen en Kate trakteerde de hele familie al eens op zelfgemaakte jam. Tja, je moet íets bedenken voor iemand die letterlijk een heel keizerrijk bezit.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws