Mary en Marie van Denemarken, hoe hou je ze uit elkaar?

Allebei buitenlandse burgermeisjes, allebei lang donker haar en ze zijn ook nog vlak na elkaar jarig – het is altijd even goed opletten bij de Deense royals.

Lees ook

Allebei buitenlandse burgermeisjes, allebei lang donker haar en ze zijn ook nog vlak na elkaar jarig – het is altijd even goed opletten bij de Deense royals.

De schoonzusjes, prinses Mary en prinses Marie, zijn 'professionele vriendinnen' die erg verschillen, maar hartelijke beleefde contacten onderhouden omdat ze nu eenmaal bij de koninklijke familie horen. En dan staat het lullig om nooit eens aardig naar elkaar te lachen op wuifmomentjes. Qua karakter zijn ze echter niet echt een gouden match. Marie is een gevoelsmens met het hart op de tong, die erg kan genieten van de villa, het buitenpaleis en de tiaramomentjes. Mary is daarentegen zeer gedisciplineerd en zo aards dat ze zelf met de kinderen naar school fietst en desgewenst de nanny in de bakfiets terug naar het paleis trapt. Waarin verschillen ze nog meer?

Prinses Marie is een Parisienne die grotendeels opgroeide in Zwitserland. Ze is sinds 2008 de tweede vrouw van prins Joachim van Denemarken. Die goed gescheiden is van zijn eerste vrouw Alexandra, zodat Marie vanaf het begin een betrokken stiefmoeder is geweest van hun zonen Nikolai en Felix. Samen met Joachim kreeg ze nog Henrik en Athena. Prinses Mary is geboren en getogen in Australië waar ze bij de Olympische Spelen van 2000 kroonprins Frederik leerde kennen. Een jaar later verhuisde zo voor hem naar Denemarken, ze trouwden in 2004 en hebben samen vier kinderen: Christian, Isabella, Josephine en Vincent.

Prinses Mary is zeer trots op haar lange donkere haar en vertroetelt het met een toewijding waar hertogin Kate nog wat zou kunnen leren. Het heeft haar onder royaltyfans de bijnaam Sneeuwwitje opgeleverd. Marie knipte het in een drieste bui af tot een shaggy bob maar wist niet hoe snel ze het weer lang moest laten groeien, voor de hogere prinsessenfactor. Niet iedereen is een prinses Charlene van Monaco, die kort haar cool kan maken….

Mary werkte voor haar leven als prinses in de reclamewereld, aan de manier waarop ze zichzelf en haar gezin presenteert, valt af lezen dat ze verstand heeft van communicatie en marketing. Ze werkt regelmatig mee aan interviews en zorgt dan dat daar spraakmakende foto's bijkomen. Marie studeerde economie, maar kwam later ook in de reclamewereld terecht. Ook zij geeft wel eens interviews, maar het beeld is altijd wat saaier. Dat is ook een kwestie van etiquette: Mary is als kroonprinses de aanstaande koningin-gemalin van Denemarken en Marie weet dat ze het niet kan maken om haar schoonzus te overschaduwen. Wat soms best een beetje sneu is, want ze moet altijd achteraan staan en op haar beurt wachten om te luchtkussen, zoals hier bij de ontvangst van de Oranjes in 2015.

Het moge duidelijk zijn: Mary en Marie weten elkaar niet te overschaduwen en zetten de Deense monarchie op hun eigen beurt op de juiste plek. Enne, over spraakmakende foto's gesproken. Zó presenteert Mary haar gezinnetje…

… en zó doet Marie 't.

Bron: Daily Telegraph, Vogue, Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress, Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook