‘Koninklijke familie was bang dat Kate Diana achterna zou gaan’

Hertogin Kate is één van de populairste Britse royals.

Lees ook

Van buitenaf lijkt het koninklijke leventje jaloersmakend. We zien design mode, tiara's, paleizen en ook niet geheel onbelangrijk, de prinsen. Maar als je wat verder inzoomt, kom je er al snel achter dat het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Want met zo’n koninklijke rol kom je hoe dan ook in de spotlights, en de geruchtenmolen, terecht.

Vanaf dag één ervoer ook Kate wat dit betekende. Ze werd door de Engelsen op handen gedragen en dit maakte van haar het perfecte onderwerp voor paparazzi. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het koningshuis bang was dat Kate Diana achterna zou gaan. En volgens bronnen werd daar zeker voor gevreesd.

Voorkomen

Sterker nog, de bronnen beweren ook dat het koninklijk huis vastbesloten was om het niet nog eens te laten gebeuren. Ze wilden voorkomen dat er opnieuw een burgermeisje met een prins trouwde en vervolgens zonder haar familie, alleen en geïsoleerd zou achterblijven.

In the ITV-documentaire Kate: The Making of a Modern Queen, laat royalty-expert Katie Nicholl haar licht op de situatie schijnen. “Ik denk dat er in het paleis sterk het gevoel heerst dat ze willen leren van hun fouten uit het verleden. Ze wilden voorkomen dat er opnieuw een royal bride alleen en ellendig achterbleef.” Ze gaat verder: “Ik denk daarom dat er zeker voor gezorgd is dat Kate zich voor haar bruiloft zo veel mogelijk op haar gemak voelde. Daar komt bij dat William dol is op de Middletons. Hij heeft een ontzettend hechte band met zijn schoonouders. Hij wilde dus zelf ook niet dat zij aan de zijlijn terecht zouden komen na de bruiloft.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook