Beau Culinair: Kerstsoep van bieten met kerststerren

We delen de perfecte kerstsoep om te serveren tijdens deze kerst.

Om het stressniveau voor (en tijdens) het kerstdiner laag te houden, kan het handig zijn om zo veel mogelijk voor te bereiden. Want welk tafelkleed en decoraties ga je bijvoorbeeld gebruiken? En heb je passend servies?

Ook kun je maaltijden alvast bereiden, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de heerlijke avond. Het kerst voorgerecht is natuurlijk het meest praktisch om van tevoren klaar te maken. Daarom delen we nu de perfecte kerstsoep om te serveren tijdens deze kerst.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 600 g gekookte bietjes
  • 2 witte uien
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 15 g dille
  • 4 el zure room

Bereiding

Deze kerstsoep is voor 4 personen en duurt ongeveer 25 minuten om voor te bereiden.

  1. Allereerst breng je de bietjes en de ui met 750 milliliter water aan de kook. Voeg ook de bouillonblokjes toe. Laat vervolgens vijf minuten zachtjes doorkoken op een laag vuur.
  2. Voeg nu vier takjes dille toe en bewaar de rest voor de garnering. Pureer de soep met een staafmixer. Het geheel laat je vervolgens afkoelen en bewaar je in de koelkast.
  3. Als je klaar bent om het gerecht te serveren, verwarm je eerst de oven tot 200 °C voor de bladerdeegsterretjes. De plakjes bladerdeeg haal je uit de diepvries en laat je eerst ontdooien.
  4. Vervolgens kun je de plakjes snijden in de vorm van een sterretje, of nog gemakkelijker: gebruik een stervorm hiervoor. De sterren leg je dan op de bakplaat (op bakpapier) en bak je in circa 5 minuten heerlijk goudgeel en gaar.
  5. Intussen haal je de soep uit de koelkast en warm je deze op. De soepkommen vul je met de kerstsoep, en dan voeg je de sterren toe. Het geheel serveer je met de resterende dille en natuurlijk met een eetlepel zure room per soepkom. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere kerstmaaltijden en inspiratie, bekijk de recepten van Jumbo!

Bron: Jumbo

Laatste nieuws