Charles en William woedend op The Crown: dit is waarom!

Het startsein van het nieuwe seizoen van The Crown is gegeven! And so does de kritiek uit royal hoek

Lees ook

Het startsein van het nieuwe seizoen van The Crown is gegeven!

Hoewel velen van ons op de bank gekluisterd zaten, klinken er boze tongen nadat de tien afleveringen van seizoen 4 te zien zijn. Het nieuwe seizoen wordt een beetje hét seizoen van prins Charles en prinses Diana (gespeeld door Emma Corrin) genoemd en geeft de kijker een kijk in hun prille (turbulente) liefdesleven. Mét kritiek vanuit royal hoek dus. Vrienden van prins Charles vinden dat er totaal geen rekening is gehouden met de gevoelens van de betrokkenen én dat er veel onwaarheden in voorkomen. Oh dear

Gezien het feit dat het huwelijk van prins Charles en Diana allesbehalve een sprookje was, zorgt de nieuwe verhaallijn dus voor de nodige ophef. De vrienden van de kroonprins zijn van mening “dat de makers van The Crown alleen maar willen provoceren met een Hollywood-budget”. Daily Mail wist een bron op te trommelen en liet weten: “Dit is drama en amusement voor commerciële doeleinden, zonder rekening te houden met de betrokkenen die hiermee uitgebuit worden.” De bron vervolgt: “In dit geval gaat het om dingen die 25 of 30 jaar geleden in een zeer moeilijke tijd zijn gebeurd.”

Zo zou prins William naar verluidt ook niet blij zijn met de manier waarop zijn ouders worden neergezet in de serie. “Hij heeft het gevoel dat zijn beide ouders worden uitgebuit en op een niet realistische en simplistische manier worden afgeschilderd, puur om geld te kunnen verdienen.”

Seizoen 4 van The Crown is nu te zien op Netflix.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook