Hertogin Camilla’s populariteit daalt na nieuw seizoen The Crown

Hoewel het algemeen bekend is dat prins Charles en Camilla elkaar leerden kennen tijdens hun jeugdjaren én dat Camilla altijd de ‘ware liefde’ van de prins is geweest, raakt The Crown een gevoelige snaar.

Camilla wordt in het nieuwe seizoen van The Crown afgebeeld als de gehaaide liefdesrivale van prinses Diana. Hierdoor krijgt de hertogin talrijke haatreacties toegeslingerd.

Hoewel het algemeen bekend is dat prins Charles en Camilla elkaar leerden kennen tijdens hun jeugdjaren én dat Camilla altijd de ‘ware liefde’ van de prins is geweest, raakt The Crown een gevoelige snaar. In het vierde seizoen zien we hoe moeilijk Diana het heeft om zich aan te passen aan het koningshuis. Bovendien weigert zowat iedereen om haar te helpen. Als snel komt Diana erachter dat Camilla Parker Bowles veel meer is dan gewoon de beste vriendin van haar toekomstige echtgenoot. Prins Charles wordt in een bijzonder slecht daglicht gezet als ‘gefrustreerde man’ die nooit écht van Diana gehouden heeft. In plaats daarvan hangt hij constant aan de telefoon met Camilla, en gaat hij vreemd.

Bekend is dat de hertogin niet het populairste lid van het Britse koninklijk huis is, maar ze heeft zich de afgelopen jaren toch van haar goede kant laten zien. Dus dat The Crown nu roet in het royal eten gooit, was alles behalve wat zij en Charles nodig hadden. Zij besloten nét om wat meer naar de voorgrond te treden als toekomstig koningspaar. Het liep zelfs zo erg uit de hand – de reacties naar en over de hertogin waren dan ook absoluut niet mals – dat wanneer er een Instagramfoto van Camilla deze week tijdens een werkbezoek werd gepost, de reacties op 'stil' werden gezet. Er kwam namelijk allemaal negatief commentaar. “Je hebt Diana gemarteld vanaf het moment dat ze verloofd was met jouw dierbare Charles”, klinkt het. Of: “Je bent een vreselijke vrouw die profiteerde van Diana’s gebroken hart.”

Volgens bronnen binnen het paleis heeft The Crown feiten verdraaid. “The Crown insinueert dat Charles en Camilla een affaire hadden gedurende zijn volledige huwelijk met Diana. Dat is onterecht. Charles had de eerste vijf jaar na zijn huwelijk amper contact met Camilla, laat staan dat hij een affaire had”, vertelt een bron. “Hij hield van haar, maar hij behandelde Diana met het respect dat ze verdiende. Hij had op voorhand al met Camilla besproken dat hun relatie niet verder zou gaan zo lang hij getrouwd was. Zij vond dat niet meer dan correct, en had trouwens een goed contact met de prinses van Wales.”

Het nieuwe seizoen van The Crown is nu te zien op Netflix.

Bron: YouTube, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws