6 fouten die we maken tijdens onze skincare routine

Dat onze skincare verzorging belangrijk is, hoeven we je vandaag de dag niet meer uit te leggen.

Lees ook

Dat onze skincare verzorging belangrijk is, hoeven we je vandaag de dag niet meer uit te leggen.

Toch zijn er fouten te ontdekken in onze skincare routine. Welke zul je denken? We zetten de veelgemaakte fouten voor je op een rij:

Je gebruikt een te vettige crème

Hoewel het smeren van een vette crème op ons huidje een van de satisfying dingen is in onze routine, kan het ervoor zorgen dat we onze poriën verstoppen. “Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème voor het slapengaan kan voor een fris gevoel zorgen. Maar als je last hebt van acne, is dat niet zo verstandig. Als je last hebt van een vette of acnegevoelige huid, kies dan voor een serum dat rijk is aan antioxidanten.”

En zonnebrandcrème dan?

Voor zonnebrandcrème geldt juist het tegenovergestelde: smeren, smeren en nog eens smeren. Maar in het najaar valt de sterkte van de zon toch wel mee? Kun je de crème skippen uit je routine? Het antwoord is dus nee, absoluut niet. Het aanbrengen van SPF op je huid is, ook in het najaar, zeer belangrijk. De zon is in de herfst nog feller dan je denkt. De schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is – de straling gaat namelijk dwars door wolken heen. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan een straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en rimpeltjes.

Is volgorde belangrijk?

De meest gemaakte skincare fout is een dagcrème voor de foundation aanbrengen. Oeps, doe jij dit ook? Je zou je dagcrème eigenlijk moeten mengen met je foundation. Deze handige truc zal helpen om een ​​droge huid nieuw leven in te blazen en zorgt voor een heuse glow.

Take your vitamines!

Om je huid (en lokken) mooi en glanzend te houden is het nodig om al de benodigde vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen. Vitamines in je voeding hebben een positieve invloed op je huid. De belangrijkste zijn vitamine A, C en E (vooral als je rookt, is vitamine E van groot belang). Naast de antioxidanten zijn de B-vitamines ook belangrijk. Zeker als je veel last hebt van stress is het verstandig om extra vitamine B in te nemen. En dan vooral vitamine B2, B3, B5, B6 en B8.

Het reinigen van la peau

Make-upremover doekjes lijken op het eerste gezicht ideaal in gebruik en halen vlug je make-up van je snoet. Maar eenmaal wetende hoe zo'n doekje echt werkt, dan denk je wel anders. De doekjes zijn zo gemaakt, dat ze voor een bepaalde tijd vochtig kunnen blijven. Maar waarom eigenlijk? Zodat er dus geen schimmel op de doekjes ontstaat. Ja, echt! En dit breng jij op je gezicht? Gebruik liever een reinigingsmelk of een schuimende facewash, natuurlijk afhankelijk van je huidtype. Mocht je alsnog fan blijven van de doekjes, gebruik dan tijdens je reinigingsproces een tweede cleanser. Oh ja, nog een tip die we graag willen delen: reinig je gezicht voor 1 minuut; zo komen alle ingrediënten tot hun recht en ben je minder geneigd om delen van je gezicht te missen.

Kan het té veel zijn?

Lange tijd is ons verteld dat het aanbrengen van verzorgingsproducten in een bepaalde volgorde de beste resultaten oplevert. Om een stralende huid te krijgen gebruiken we een tonic, een lotion, een dagcrème, een zonnebrandcrème, een primer, een foundation… Er wordt nu steeds meer in twijfel getrokken of het wel zo goed is om je huid laag voor laag in te smeren. Gelukkig geeft je huid een duidelijk teken als er meer gesmeerd wordt dan er door de huid opgenomen kan worden. Dit teken is het ‘rullen’ van je huid zodra je er een product op aanbrengt. Rullen houdt in dat het product als het ware op je gezicht blijft liggen, er korrelig uitziet, of van je gezicht afrolt als je het aanraakt. Het wordt ook wel vergeleken met de pluisjes die aan een wollen trui blijven hangen.

Bron: Margriet, PopSugar, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook