Elizabeth en Philip vieren voor het eerst in 30 jaar rustig kerst op Windsor Castle

Voor alles een eerste keer.

Lees ook

Koningin Elizabeth en prins Philip vieren normaal gesproken uitgebreid kerst in Sandringham, het aan de kust gelegen landhuis van de familie in Norfolk. Daar pakken de royals lekker uit met cadeautjes en wordt er uitgebreid gegeten.

Dankzij de aanhoudende coronaregels heeft het paar dit jaar besloten om rustig kerst te vieren in Windsor. Wie of wat daarbij betrokken wordt, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat Harry en Meghan de oversteek vanuit Amerika in ieder geval niét zullen maken dit jaar.

Kerstcadeautjes

Eerder schreven we al dat the queen maar liefst 30.000 euro per jaar uitgeeft aan kerstcadeautjes. Deze worden bij 620 uitverkorenen bezorgd. Zowel de leden van de koninklijke familie als personeelsleden kunnen rekenen op een aardigheidje van hare majesteit. Verwacht alleen geen cadeau met een persoonlijke noot, waarschuwt een koninklijke assistente: “De cadeautjes zijn meestal een boekenbon of porselein uit de cadeauwinkel van het paleis. De meeste jaren geeft ze ook een doosje met daarin een kleine Christmas pudding.

Badmuts voor de koningin

Het gaat er volgens Insider een stuk minder serieus aan toe bij de leden van de koninklijke familie onderling. Hoewel normaal gesproken op 25 december een chic diner en een bezoek aan de kerk op de planning staan, schijnt kerstavond lekker losjes gevierd te worden. In betere tijden verzamelen alle Windsors in Sandringham en geven ze elkaar naar zeggen alleen maar onzin-cadeautjes. Zo zou Harry zijn koninklijke grootmoeder eens een douchemuts hebben gegeven met daarop Life's a b****, die, geloof het of niet, volgens biograaf Brian Hoey helemaal in de smaak viel bij de Queen. Van Meghan zou ze een zingende speelgoed-hamster hebben gekregen en Kate trakteerde de hele familie al eens op zelfgemaakte jam. Tja, je moet íets bedenken voor iemand die letterlijk een heel keizerrijk bezit.

Bron: nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook