doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

4 trucjes om van statisch haar af te komen

Zeg maar doei tegen die pluizige en statische dos.
.
Statisch haar

Met het koudere weer wordt niet alleen de temperatuur, maar ook ons haar steeds opstandiger. Draag jij je haar uit frustratie regelmatig in een knot of staart? Dat hoeft voortaan niet meer, aangezien wij je een aantal handige hacks geven tegen statisch haar.

Zo lijkt het niet alsof je nét met je vingers in het stopcontact hebt gezeten. Probeer deze vier trucjes eens om je lokken glad en glanzend te houden.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

1. Let op het materiaal

Allereerst is het belangrijk om eens op de materialen van je kleding te letten. Synthetische stoffen zorgen namelijk al snel voor statisch haar. Dat is maar al te herkenbaar als je een winterse jumper over je net geborstelde haren heentrekt. Als je een muts, sjaal of trui aantrekt, kun je dan ook het beste gaan voor een katoenen exemplaar.

2. Koude borstel

Je hebt vast weleens gehoord of gelezen dat het beter is voor je haar om het aan het eind van je douchebeurt nog eens koud te spoelen. Nou, hetzelfde geldt voor borstelen. Door je haar te borstelen met een gekoelde haarborstel, sluiten je haarschubben. Hierdoor krijgt je haar niet alleen een mooie shine, het is ook een stuk minder snel statisch. Dus, maak een plekje vrij in de koelkast voor je haarborstel, dan is 'ie de volgende ochtend lekker koud voor je prachtige lokken.

3. Droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes gebruik je normaal gesproken natuurlijk in de droger om je was lekker te laten ruiken. Maar ze doen ook wonderen voor je haar. Als je last hebt van statisch haar, wrijf er dan even met een droogtrommeldoekje over. Natuurlijk niet op en neer en heen en weer, maar van wortel tot punt. Easy does it.

4. Haarlak

Niet diamonds, maar haarlak is een girl's best friend. Het houdt je coupe altijd netjes op zijn plek én zorgt ervoor dat het niet statisch wordt. Gebruik ook een beetje haarlak als je een muts draagt op de koudere dagen. Niet op je haar, maar op de binnenkant van je muts. Hierdoor voorkom je dat je een enorm pluizig en statisch bosje hebt als je 'm weer afzet.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws