Met deze supplementen kom je makkelijker aan je dagelijkse vitamines

Je hoeft niet – zoals hertogin Meghan – avocado bij de thee te eten om aan 5 porties groenten en fruit per dag te komen.

Je hoeft niet – zoals hertogin Meghan – avocado bij de thee te eten om aan 5 porties groenten en fruit per dag te komen. Zelfs je juicer kun je laten staan. Het supplementenmerk Nutribites heeft namelijk een groen sapje ontwikkeld waarmee jij diverse vitamines binnenkrijgt in natuurlijke vorm, namelijk groenten en fruit.

We horen het al jaren: meer groenten en fruit eten is gezond. Toch zit ons land in de achterhoede als het om de consumptie van groenten en fruit gaat. Maar liefst 82% van de Nederlanders lukt het niet om aan 5 porties per dag te komen.

Dat is anders bij de Britten. Bij 46% van onze overzeese vrienden staan dagelijks ten minste 5 porties groenten en fruit op het menu. Of ze dat nu van Meghan hebben of niet, feit is dat ze in 2020 de meeste groenten en fruit eten van heel Europa.

Slechts 18% van de Nederlanders kan tippen aan deze hoeveelheid. Terwijl we de slogan van het Voedingscentrum inmiddels kunnen dromen (‘2 ons groenten en 2 stuks fruit’). Er bestaat sinds 2017 zelfs een heus Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Hierin werken de overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven samen om Nederlanders te verleiden en inspireren tot het eten van meer groenten en fruit.

De nieuwste troeven van deze club zijn een Nationale Groente- en Fruitdag, een site met alle soorten groenten en fruit en een Decemberkalender. Hopelijk gaat het op deze manier toch echt eens lukken om ons massaal aan de groenten en fruit te krijgen. Toch kiezen de meesten van ons tijdens de lunch nog altijd voor de vertrouwde boterham met kaas.

Nu hoeven we écht geen avocado bij de thee te serveren. Daar halen zelfs de Britten hun neus voor op. Toch gaat een sandwich met komkommer er bij hen wel in. Daar kunnen we dus een voorbeeld aan nemen. Op onze vertrouwde boterham met kaas is komkommer immers een lekkere frisse aanvulling. Net als tomaat en sla trouwens.

Met een paar plakjes komkommer op je boterham red je het trouwens niet als je aan de 5 porties per dag wilt komen. Daarvoor moet je maar liefst 1/5 komkommer bij je lunch eten. Plus nog eens 2 stuks fruit bij je ontbijt of tussendoor en 4 opscheplepels groenten bij je avondeten…

Dat dat misschien niet iedere dag lukt, begrijpen ze bij Nutribites. Daarom hebben ze de perfecte aanvulling op een gezond eetpatroon bedacht: een mix van 31 groenten- en fruitextracten waarmee je in één klap een heleboel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. En dat in slechts 30 seconden per dag. Nutribites’ voedingsdeskundige Sanne: ‘We willen mensen laten zien dat een gezond en vitaal leven haalbaar is, ondanks ons hedendaagse drukke leven vol verplichtingen.’

Want hoe gezond groenten en fruit ook zijn, de cijfers laten overduidelijk zien dat het de meesten van ons nog altijd niet lukt om dagelijks voldoende van deze producten binnen te krijgen. Nutribites helpt mee om een stap in de goede richting te zetten. Hun Green Juice is natuurlijk geen vervanging voor verse groenten en fruit, maar een gezonde toevoeging waarmee je bovendien evenveel vezels binnenkrijgt als met 190 gram spinazie. Neem je een glas Green Juice bij je ontbijt of tussendoor, dan draagt dat bij aan je dagelijkse inname van vitamines en mineralen. Daarnaast zitten er goede bacteriën en enzymen in voor je darmen.

Help jij mee om de groenten en fruit consumptie in ons landje op te krikken en de Britten volgend jaar ver achter ons te laten? Kijk dan op nagf.nl wat jij kunt doen. Wil je de Nutribites Green Juice proberen om meer voedingstoffen binnen te krijgen? Bestel deze dan hier in de webshop.

Bron: Nutribites

Laatste nieuws