Wat doet The Crown écht met het imago van de Windsors?

Wie wordt er nu eigenlijk beter van?

Lees ook

De Windsors zijn razend populair en worden nóg populairder door The Crown. Maar wie wordt er nu eigenlijk beter van?

Camilla haar populariteit daalt, Charles schroefde zijn beveiliging ietwat op en reacties op social media werden uitgeschakeld om negatieve comments te voorkomen. Het moge duidelijk zijn dat de Britse royals niet blij zijn met de manier waarop zij neergezet worden in de Netflix-serie. Want tja, een serie die al je oude privémomenten en bijbehorende schandalen oprakelt…

Waar je tijdens de eerste drie seizoenen van The Crown je algemene kennis over het Verenigd Koninkrijk, de Queen en de politieke situatie rondom de 20ste eeuw kon uitbreiden, gaat het nu om een persoonlijk verhaal waarbij de affaire van Charles en Camilla voorop staat. Alles wordt in detail gespeeld en verteld. En dat kan een gevoelige snaar raken bij de nabestaanden. Pijnlijk voor de Queen, Charles, Camilla en natuurlijk William en Harry.

Maar vooral Charles krijgt bakken met kritiek, hoewel zijn populariteit steeg door The Crown, kan hij hiernaar fluiten na de ingang van het nieuwe seizoen. Maar wat blijkt nu: met de imagoschade valt het mee. Uit een enquête onder meer dan duizend kijkers via The Sunday Times blijkt dat ongeveer een derde van de kijkers alleen maar positiever over Charles en het koningshuis is gaan denken. Van de ondervraagden gaf 42 procent aan niet van mening te zijn veranderd. En slechts 23 procent geeft aan dat ze nu negatiever naar het koningshuis kijken.

Bron: The Sunday Times, Nouveau, CNN | Beeld: BrunoPress, Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook