Dit fancy kerstmenu lopen de Britse royals vandaag mis

Genoeg eten voor een heel land.

De Britse royals zullen ook vandaag niet op een houtje bijten. Maar nu ze allemaal hun eigen Kerstmis vieren in plaats van het gebruikelijke grote familiefeest op Sandringham, is het maar de vraag of het menu net zo uitgebreid is als normaal.

Darren McGrady, voormalig chef in de royal keuken, verklapte vorig jaar aan Good Housekeeping wat er zoal op het koninklijke kerstmenu staat. En dat is dus al jaren hetzelfde.

Cadeautjes en eten

Ook de planning ziet er andere jaren altijd hetzelfde uit. De koningin arriveert zelf doorgaans rond 20 december op Sandringham. De rest van de familie volgt op Kerstavond. Ze kletsen en wisselen cadeautjes uit en hebben de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt voordat ze naar de mis gaan.

Kate, Meghan en Harry tijdens de traditionele wandeling naar de kerk in 2018. Beeld: BrunoPress

Grote lunch

Bij terugkomst uit de kerk wordt er een uitgebreide koninklijke lunch geserveerd. Deze bestaat volgens Darren uit: 'Een salade met kreeft of garnalen, kalkoen en allerlei traditionele side dishes zoals wortels, spruitjes en pastinaak.' Natuurlijk houden de royals nog ruimte over voor een toetje, bestaande uit Christmas pudding met boter van brandy.

Afternoon tea en een groots diner

Máár dat is nog niet alles. Later op de middag, na de speech van de koningin, is het tijd voor afternoon tea met fruitcake en 's avonds wordt er een uitgebreid buffet geserveerd met zo'n 15 tot 20 verschillende gerechten. Er staat vaak een roast, kalkoen of ham centraal.

Iemand al honger?

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws