Array

9 herkenbare momenten voor als je niet goed tegen je verlies kunt

Kun je niet zo goed tegen je verlies? Dan herken je vast deze momenten.

Lees ook

Nu we massaal (weer) (nog steeds?) thuiszitten, zijn velen begonnen met het spelen van 'ouderwetse' spelletjes. Ook leuk om te doen tijdens de feestdagen.

Kun je niet zo goed tegen je verlies? Dan herken je vast onderstaande momenten.

9 herkenbare momenten

1. “Ik ga sowieso winnen” mentaliteit
Zodra iemand voorstelt om een spelletje te spelen, beginnen jouw ogen al te twinkelen. Uiteraard heb je zin om iemand helemaal in te maken. Of het nou met een potje Monopoly, Rummikub of Pesten is… verliezen komt niet in jouw woordenboek voor.

2. Je wordt chagrijnig als je dreigt te verliezen
Want als jij ook maar één puntje achterstaat, is de hele sfeer al naar het diepste puntje van de oceaan gezonken. Je bent een slechte verliezer en dat is ook meteen aan alles te merken. Een spelletje met jou spelen is helemaal niet gezellig, behalve als jijzelf aan het winnen bent dan…

3. Dan maar valsspelen
Het gaat jou natuurlijk niet gebeuren dat je gaat verliezen, daarom doe je er alles aan om dat te voorkomen. Zelfs als dat valsspelen zou betekenen. Liever een paar kaarten onder je stoel verstoppen dan op een eerlijke manier ten onder gaan.

4. Om vervolgens anderen te beschuldigen van valsspelen
Je moet jouw verlies toch ergens de schuld van geven hè? En het meest logische is dat iedereen gewoon hartstikke valsspeelt! Als jij het doet, is het natuurlijk voor iedereens bestwil, maar o wee als iemand anders dat bij jou durft te flikken!

5. Het spel door de war schoppen
Dit kun je niet langer meer aanzien. Er zit dus niets anders op dan het hele bordspel om te kieperen. Ja sorry hoor, maar dit is echt niet meer leuk om te spelen! We kappen ermee!

6. Het is nooit jouw schuld als jullie hebben verloren
Als je in een team speelt met iemand, kan het nooit aan jou liggen wanneer jullie hebben verloren. De rest kan er gewoon niks van! En als jullie wel winnen? Uiteraard komt het dan wél door jou en je fantastische skills.

7. “Ik liet je expres winnen”
Zo sportief ben je dan ook wel weer. Je hebt die persoon gewoon ‘’laten winnen’’ toch? Yeah sure.

8. Om vervolgens de winnaar naar beneden te halen
“Je bent niet goed, ik had gewoon mijn dag niet” of “graag gedaan, ik wilde jou ook gewoon een keertje zien winnen’’. Je moet de winnaar altijd naar beneden halen om je eigen verlies ook maar iets beter te kunnen verwerken. Mensen kunnen voortaan beter twee keer nadenken voordat ze met jou de strijd aangaan.

9. “Je kunt gewoon niet tegen je verlies”
Dat is zo'n beetje de ergste zin die je tegen iemand kunt zeggen die slecht tegen zijn verlies kan. Pas op voor een rematch of erger: the silence treatment.

Maar al met al: je maakt het wel altijd spannend om een spelletje mee te spelen. Want een spel is niks zonder een beetje uitdaging, toch?

Bron: Upcoming via Marie Claire | Beeld: Four Christmases

Laatste nieuws

Zie ook