Wat gebeurt er eigenlijk als Queen Elizabeth komt te overlijden?

Sorry dat we hier ineens over beginnen, maar je hebt het je vast ook weleens afgevraagd...

Niet schrikken, het is nog niet zover, maar als haar tijd is gekomen, wordt het naar verwachting een behoorlijke traumatische gebeurtenis voor het Britse volk…

Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want the Queen zit al sinds 1952 op de troon. Inmiddels is ze 94 en de langstzittende vorst ter wereld. Koninklijke biograaf Penny Juror laat voor Town & Country alvast haar licht schijnen op wat ons te wachten staat als Elizabeth uiteindelijk haar laatste adem uitblaast.

Rots in de branding

'De koningin is zo ontzettend populair en samen met haar heeft de wereld zo ontzettend veel veranderingen doorgemaakt. Er is letterlijk geen enkel aspect meer hetzelfde als toen ze de vorst van Engeland werd, maar zij bleef een constante factor. De rots in de branding. Haar dood zal dan ook behoorlijk traumatisch worden voor Groot-Brittannië en de hele wereld.'

Hoewel we natuurlijk niet kunnen voorspellen hoe Liz ons zal verlaten, is Buckingham Palace allang voorbereid op het moment. The Telegraph meldde dat het paleis een gedetailleerd plan heeft klaarliggen voor haar begrafenis en opvolging met als codewoord 'Bridge'. Ook de media zouden al precies weten hoe ze hun uitzendingen gaan inrichten.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Het voelt misschien een beetje vreemd aan om hier nu al over na te denken en we hopen allemaal dat het nog lang op zich laat wachten, maar er zijn ook een aantal andere dingen die staan te gebeuren als the queen overlijdt. Zo zal er een periode van twaalf dagen van nationale rouw worden afgekondigd in het Verenigd Koninkrijk. Over de hele wereld zullen Britse 'Union Jacks' halfstok komen te hangen en op nationale ambassades zullen condoleances beschikbaar worden gesteld om te ondertekenen.

Twaalf dagen na haar dood zal ze een staatsbegrafenis krijgen in Westminster Abbey of St Paul's Cathedral. Haar laatste rustplaats zal waarschijnlijk bij haar vader, moeder en andere royals in St George's Chapel op Windsor Castle zijn.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Hello Magazine

Laatste nieuws