New Years Eve: 5x Champagne cocktails

Proostend het nieuwe jaar in!

Lees ook

Weer eens iets anders dan 'gewoon' Champagne…

1. Sacré Sauvage

10 à 12 Cl Piper-Heidsieck Rosé Sauvage

2 Cl bittere sinaasappellikeur

2 Schijfjes sinaasappel

Schil van de grapefruit

IJsblokjes

Rood fruit naar keuze

Doe de ijsblokjes in een glas, voeg de likeur toe en vul aan met Piper Heidsieck Rosé Sauvage. Druk de grapefruit licht aan tegen het glas en garneer met de schijfjes, schil en rood fruit.

2. French 75

Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt in 1915, in de New York bar in Parijs. De hotspot voor La Belle Epoque. Tip: drink hem ijskoud.

Gin

Brut de Champagne

Citroensap

Suikerwater

Citroenschil

IJsblokjes

Vul een cocktailshaker met ijsblokjes, voeg hieraan toe: 6 cl gin, 3 cl citroensap en 2 theelepels suikerwater. Schut krachtig voor 10 seconden en giet door een barzeef in een champagne flûte. Vul langzaam aan met Brut de Champagne en garneer met wat citroenschil.

3. Kir Royal

Al jaren ongelofelijk populair, en terecht. Heerlijk voor de feestdagen, maar ook op een zomerse avond terwijl je van het zeezicht geniet.

Champagne naar keuze

Crème de Cassis

Frambozen

Zorg ervoor dat de champagne gekoeld is. Schenk vervolgens 15ml Crème de Cassis in, vul aan met champagne en garneer met wat frambozen.

4. Bellini

Zoet en gevaarlijk lekker…

Wilde perzik

Champagne (of prosecco)

kersen- of frambozensap

Schil en ontpit de perzik, pureer deze en haal door een zeef. Giet de puree in een champagne flûte, schenk de champagne langzaam bij en voeg wat kersen- of frambozensap toe voor de kleur. Garneer het glas met een schijfje perzik. Cheers!

5. Scroppino

Ontzettend populair en perfect als dessert.

Citroensorbetijs

Champagne

Wodka

Munt

Schep een bolletje sorbetijs in een kommetje, voeg hier 60ml champagne en 30 ml wodka aan toe. Mix de ingrediënten tot een romige massa. Giet het mengsel vervolgens in een flûte en garneer met een takje munt en zwart rietje voor het kleurcontrast.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook