Unieke beelden: Media plaatsen vraagtekens bij gezondheid Spaanse ex-koning Juan Carlos

Het lijkt geen fijne verjaardag te zijn voor de Spaanse schandaal-koning.

Vandaag blaast de Spaanse ex-koning Juan Carlos 83 kaarsjes uit. Maar uit unieke beelden, die zijn vrijgegeven door de Spaanse televisie, blijkt dat het nog maar de vraag is in welke staat hij dit doet.

De beelden zijn gemaakt door een Spaanse toerist in Abu Dhabi, waar de 'schandaalkoning' sinds augustus woont. Hij is uit Spanje vertrokken om zijn zoon, koning Felipe, rust en kalmte te gunnen nadat Juan Carlos al jaren van het ene in het andere schandaal terecht kwam. Niet alleen had de voormalige koning meerdere minnaressen en was hij niet vies van het afschieten van bedreigde diersoorten. Hij was ook erg creatief met de financiën. Reden genoeg dus om van de radar te verdwijnen.

Van de radar

En dat lukt hem behoorlijk. De beelden die nu zijn uitgezonden door de Spaanse televisiezender Telecinco, zijn dan ook uniek. Het is pas de tweede keer dat er een opname van de oud-vorst is verschenen sinds augustus, maar heel florissant lijkt hij er niet bij te zitten in de Emiraten. Op de foto is namelijk te zien dat Juan Carlos tijdens een wandeling wordt ondersteund door twee begeleiders, maar dat hij alsnog moeilijk zijn evenwicht lijkt te kunnen bewaren.

Het gaat overigens al heel lang niet goed met de gezondheid van de koning-emeritus. In 2019 onderging hij een bypass-operatie en eind vorig jaar gingen er sterke geruchten dat hij zou zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dit laatste is echter nooit door het paleis bevestigd.

Trieste verjaardag

Het verhaal wordt nog wat triester, nu blijkt dat de ex-koning ook voor zijn verjaardag geen visite zal ontvangen. Sterker nog, hij heeft sinds augustus alleen nog maar enkele keren bezoek gehad van zijn oudste dochter Elena. 'Het is zijn meest trieste verjaardag', concludeerde El Confidencial dan ook terecht. Zelfs al voordat de foto verscheen.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws