Zó kun je verwijderde WhatsApp-berichten toch lezen

Verstuurde berichten verwijderen op WhatsApp is een echte lifesaver, behalve als iemand het bij jou doet.

Lees ook

We hebben allemaal weleens een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd of iets gedeeld waar we eigenlijk gelijk spijt van hadden. Enter de verwijderfunctie van WhatsApp. Een lifesaver waarmee je in twee klikken het bericht onzichtbaar kunt maken. Key is wel dat je dit doet voordat de ontvanger het bericht heeft geopend en na een uur en acht minuten (heel specifiek inderdaad), werkt de hele functie niet meer.

Alsnog een welkome verrijking van ons leven, die functie. Behálve als iemand het bij jou doet. Want je wilt natuurlijk wel weten wat diegene gestuurd heeft. Maar daar is dus een gemakkelijk trucje voor.

Android

Heb je een Android-telefoon? Je kunt dan verwijderde berichten eenvoudig terughalen door een app te downloaden die je notificaties opslaat, zoals de app Notisave. Het is heel eenvoudig: je geeft de app toestemming tot je notificaties. Vervolgens vink je alle apps aan en voilà: je kunt je verwijderde berichten terugzien.

iPhone-gebruikers

Helaas is de app Notisave niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Gelukkig is er wél een ander trucje om op je Apple-toestel verwijderde berichten terug te halen. Heb je een verwijderd bericht ontvangen? Ga dan als volgt te werk: verwijder WhatsApp van je telefoon en installeer deze vervolgens opnieuw. Je krijgt nu als het goed is de vraag of je chats wilt herstellen via de reservekopie. Hierbij hoef je alleen op ‘ja’ te klikken en tadaa: je krijgt alle verwijderde WhatsApp-berichten te zien. Je moet hiervoor dus wel regelmatig een reservekopie maken. Je moet er iets voor overhebben om Sherlock uit te hangen!

Bron: Dingen Voor Vrouwen

Laatste nieuws

Zie ook