Om deze reden was Kate in tranen vlak voor de bruiloft

De aanleiding? Haar jurk.

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat prins William en hertogin Kate elkaar het jawoord gaven, maar het internet (lees: Beau Monde) is nog altijd obsessed met de details van de feestelijke gebeurtenis.

Het is dan ook niet gek dat er nog geregeld nieuwtjes naar buiten komen over de royal wedding, waar wereldwijd miljoenen mensen live naar keken. Maar sommige zijn vrolijker dan anderen.

In tranen

De trouwjurk van Kate is één van de meest besproken trouwjurken ooit. Terecht ook, want wat was hij prachtig, maar blijkbaar was het op de dag van de bruiloft een reden voor de hertogin om in tranen uit de barsten. Dit omdat details van de jurk vlak voor de ceremonie aan de pers werden gelekt. Sad.

Het paar had in de aanloop naar de bruiloft namelijk alles op alles gezet om alle details geheim te houden, maar vlak voor de trouwerij wist de pers al te melden dat Sarah Burton de jurk had ontworpen voor Alexander McQueen.

Sarah Burton ontkende

The Sunday Times bracht het nieuws destijds als eerste naar buiten. “Een modebron meldt dat de jurk een combinatie is van Middleton's eigen design-ideeën en Burton's vergaande kennis van high fashion.” De designer ontkende zelf alle betrokkenheid bij het ontwerpen van de jurk totdat het officieel werd aangekondigd op de dag zelf.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws