Om deze reden is William ontzettend trots op koningin Elizabeth

"Ik ben erg trots op wat ze gedaan hebben", vertelt de prins ronduit.

Lees ook

Prins William is trots op zijn omaatje.

In een videogesprek met hulpverleners en vrijwilligers heeft de Britse prins het belang van het coronavaccin aangeduid. Ook heeft hij er een duidelijke mening over: “Ik hoop dat iedereen zich laat inenten, zodra ze aan de beurt zijn.” Volgens William is er “licht aan het einde van de tunnel” nu de vaccins er zijn. Het is voor het eerst dat hij er openlijk over spreekt, een ruime week nadat zijn grootouders koningin Elizabeth (94) en prins Philip (99) hun eerste prik hebben gehad. “Ik ben er erg trots op wat ze hebben gedaan. Het is echt belangrijk dat iedereen het vaccin krijgt wanneer ze aan de beurt zijn”, aldus de prins.

In het gesprek feliciteerde hij alle hulpverleners en vrijwilligers die bij het Britse vaccinatieprogramma betrokken zijn. “Ik weet dat dit een enorm verschil gaat maken voor iedereen. Ik wil er ook op wijzen dat ik denk dat dit niet iets is wat heel gemakkelijk gaat en zeker niet waar iedereen in de wereld toegang tot heeft.” William prees dan ook de Britse gezondheidsdienst NHS. “We hebben hier de juiste mensen, onderzoek en ontwikkeling.”

Inmiddels hebben meerdere koningshuizen laten weten ingeënt te zijn of in ieder geval de eerste prik gehad te hebben. Zo gingen de koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden, koning Haakon en koningin Sonja van Noorwegen en de Jordaanse koning Abdullah de Britse koningin al voor.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook