Zo zag prinses Margriet er vijftig jaar geleden uit

De Fashionista van de Oranjes viert vandaag haar 78ste verjaardag en dat vieren wij met glamour throwbacks.

Vandaag blaast prinses Margriet 78 kaarsjes uit. Als kers op de taart, deelt Beau Monde een kiekje uit de oude doos.

Prinses Margriet viert dit jaar een klein feestje. Pieter van Vollenhoven vertelde vorige maand dat zij zich net als de rest van Nederland natuurlijk aan alle coronamaatregelen houden en Margriet vertelde eerder ook dat hun contact met de kinderen en kleinkinderen is aangepast. Geen groot feest dus, maar geen reden om de Fashionista van de Oranjes onder de loep te nemen. Want zó zag de prinses er zo’n 60, 50, 40 én 30 jaar geleden uit.

De bouffant werd favoriet bij de prinses in haar jongere jaren en maakte zijn opwachting in het Kurhaus. Waar Marlene Dietrich Margriets jurkje duidelijk ook beeldig vond. Spaghettibandjes waren destijds het toppunt van gewaagd, zeker voor een Koninklijke Hoogheid (1963).

Totally seventies gestyled, met beeldig blond accessoire in de persoon van prins Bernhard, op Schiermonnikoog (1971).

Haar inner fashionista zakte in de jaren tachtig wat in, al blijft deze bril voor Koninginnedag te Vaassen toch weergaloos (1983).

Deze foto komt uit 1992, tijdens Koninginnedag in Rotterdam. Margriet besloot alle wetten van colour-coordinated dressing overboord te gooien. You gotta love her. Nogmaals: van harte prinses!

Beeld: RVD, Koninklijk Huis

Laatste nieuws