Meghan Markle’s vader doet opvallende uitspraken over dé gelekte brief in rechtzaak

Thomas Markle legde een verklaring af tegenover de Britse rechtbank in de rechtzaak die Meghan aanspande tegen The Daily Mail.

De rechtzaak die Meghan Markle aanspande tegen The Daily Mail en Mail on Sunday is van start gegaan. En het gaat er meteen heftig aan toe.

Zo claimen de advocaten van de tabloid dat Meghan de publicatie van de brief had kunnen verwachten. De brief aan haar vader, waarin ze schreef dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken, werd door haar eigen vader gelekt.

Lek was te verwachten

Advocaten stellen nu dat ze dit in de toekomst had kunnen verwachten. Dit omdat ze actief lid was van de koninklijke familie en de brief daarom van relevant maatschappelijk belang zou zijn. Meghan's advocaten verdedigen het tegendeel. Volgens hen was het publiceren van de brief op geen enkele manier 'van openbaar belang'. Ondertussen legde Meghan's vader ook een opmerkelijke verklaring af in de rechtzaak.

E! News heeft de getuigenverklaring van Thomas Markle in handen gekregen. Daarin zegt hij: “Toen ik het artikel 'The Truth About Meghan' in People Magazine las, was ik geschokt door wat ze over me te zeggen had. Het was een totale leugen. Het artikel had de toon en de inhoud van Meghan's brief compleet verkeerd geïnterpreteerd. Daarom besloot ik dat ik het wilde rechtzetten.”

Geen aanval

Hij voegt eraan toe dat het artikel in People suggereerde dat “Meghan van me hield en de relatie wilde herstellen.” Zelf ziet hij de brief als kritiek en het einde van de relatie, geen nieuw begin. Hij legt ook uit dat hij zijn kant van het verhaal alleen kon vertellen aan de hand van de brief. “De inhoud van de brief laat zien dat de claims die Meghan in People Magazine maakt, verkeerd zijn.”

Dit zou ook gelijk de reden zijn waarom The Daily Mail de brief niet in z'n geheel heeft geplaatst. “Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik wilde niet dat de hele brief gepubliceerd zou worden. De hele brief zou Meghan er vreselijk uit hebben laten zien. Ik wilde haar niet aanvallen of pijn doen.”

Bron: ENews | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws