5 manieren om éven een momentje voor jezelf te creëren

Adem in, adem uit. Na deze tips ben je in een mum van tijd 100% zen.

Lees ook

Tijd voor wat ontspanning en me-time? Met deze tips wordt ontspannen een eitje.

Opwarmen

Laat je bad vollopen, zet een ontspannen muziekje (of je favoriete meezingmuziek) op, brand wat (geur)kaarsen en laat je onderdompelen in heerlijk badschuim. Ook fijn, én een win-win: laat tijdens je bad een haarmasker intrekken en/of breng een gezichtsmasker dans la peau aan.

Treat your V

Kan jij wel wat extra me-time gebruiken? Geniet dan van een heerlijk spa momentje vanuit huis met Vtreat. Vtreat is op zoek gegaan om de kracht van moeder aarde in te zetten om jouw intieme zone op een natuurlijke manier te ondersteunen en creëerde een formule geïnspireerd op een ritueel dat al eeuwenlang door vrouwen wereldwijd wordt gebruikt. De geneeskrachtige v-steam herbs blend is samengesteld uit 100% natuurlijke, speciaal geselecteerde kruiden met een krachtige, helende werking op jouw lichaam en geest. Zin in wat extra ontspanning? Bezoek dan de website vtreat.nl

Lezen

Waan je héél even in een andere wereld: lees je favoriete boek, blader door een zelfhulpboek of haal de nieuwste Beau Monde in huis.

Bakkers klaar?

Bak een citroentaart, een bananenbrood of probeer dat nieuwe brownie-recept of experimenteer met je avondeten. Zeker als je normaal gesproken geneigd bent om je maaltijd snel af te raffelen, is dit een mooi moment om bewust bezig te zijn in de keuken. Het kan namelijk best leuk zijn. En als je dan toch groente staat te snijden, kun je dat moment aangrijpen om eens op je ademhaling te letten. Adem vier seconden diep in door je neus vanuit je buik, houd je adem vier seconden vast en en adem vervolgens langzaam, in ongeveer acht seconden, weer uit. Herhaal dit een paar keer en je zult merken dat je ontspant.

Zorg voor beweging

Beweging is key. Dat geldt nu misschien meer dan ooit. Want door al die dagen thuis kun je behoorlijk aan het piekeren slaan. Wandel een rondje, spring op je fiets voor een blokje om of ga, als je je daar niet comfortabel bij voelt, eens op zoek naar een korte work-out video op YouTube. Je kunt zelf kiezen of je gaat voor iets uitbundigs of liever voor yoga of pilates. Het aanbod is eindeloos.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook