Aha: aan deze strenge eis moet de staff van Kate en William voldoen

Voor een baantje bij de Cambridges moet je deze sollicitatietest doorstaan.

Lees ook

De hertog en hertogin van Cambridge van dichtbij meemaken? Dat kan alleen als je een kleine mond en een groot oog voor detail hebt.

Huishoudster in Kensington Palace

Laatst was daar weer zo'n gouden kans om deel uit te gaan maken van het dagelijks leven van de Britse royals. William en Kate zijn op zoek naar een nieuwe huishoud(st)er om Kensington Palace spic en span te houden. Volgens de website van de the Royal Household is dat een 'fantastische kans' om in een 'ondersteunend en positief team' te werken.

Maar wacht nog even met het insturen van je CV. Het is namelijk belangrijk om op te merken dat de nieuwe hulp van de Cambridge'jes aan twee strenge eisen moet voldoen: niet kletsen, wel opletten.

Discretie en oplettendheid

Volgens Fabulous staat er in de vacature dat alle sollicitanten moeten uitblinken in 'het handhaven van vertrouwelijkheid en discretie.' Roddel en achterklap wordt niet geduld in de huishouding van de hertog en hertogin. Daarbij moet kandidaten kunnen aantonen dat ze een uitzonderlijk scherp oog voor detail hebben.

“Het verschil tussen een huishoudster in een vijfsterrenhotel en een huishoudster in een koninklijk paleis is de aandacht voor details”, zo legt Tracey Waterman, hoofd van de royal personeelswerving, uit in de documentaire Sandringham: The Royals at Christmas.

“Een test die ik doe om te kijken of een kandidaat voldoende oog voor detail heeft, is het plaatsen van een dode vlieg bij de open haard of op het tapijt. Zodra de dode vlieg op zijn plek ligt, vraag ik de sollicitant om de kamer binnen te komen.”

“Ik laat de sollicitanten langzaam rondkijken in de kamer, ook naar de open haard, misschien benoem ik nog even wat een prachtige open haard we hebben. Op dat moment verwacht ik dat ze de dode vlieg zien en hoop ik dat ze hem oppakken.”

Geen geroddel en geen dode vliegen laten liggen – dat is blijkbaar het geheim om een plekje in het paleis te bemachtigen.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook