Onder aan de ladder: de allereerste baantjes van deze 10 celebrities

De glamour is hen niet allemaal komen aanwaaien.

Van hertogin tot Oscar-winnende actrice, ook de meest glamorous beroemdheden zijn ooit onder aan de ladder begonnen. Dit waren de allereerste baantjes van de hedendaagse sterren.

Meghan Markle

De hertogin van Sussex en Suits-actrice begon haar carrière in een kantoorboekhandel. Let wel: het ging hier om Paper Source, een vooraanstaande 'paperie' in Beverly Hills. Meghan Markle gaf daar lessen in kalligrafie en ontwierp onder andere huwelijksuitnodigingen voor celebrities. Waarschijnlijk zonder te vermoeden dat haar eigen bruiloft op een dag de meest bekeken royal wedding ooit zou zijn…

Gwyneth Paltrow

De actrice en lifestyle-businesswoman steekt al sinds haar twaalfde de handen uit de mouwen. “Mijn ouders zorgden ervoor dat ik altijd een baantje had. Ik weet niet of dit wel legaal was, maar toen ik twaalf jaar oud was werkte ik na schooltijd in de speelgoedwinkel Penny Whistle Toys aan Madison Avenue”, schrijft Gwyneth op de website van Goop.

Nicole Kidman

Actrice Nicole Kidman sleepte onder andere een Academy Award en een Vogue-cover in de wacht, maar haar theatercarrière is niet altijd zo glamoureus geweest. “Ik was portier bij het Capitol Theatre in Sydney. Op een dag gingen de toiletten stuk en mocht ik de boel opruimen. Dat was niet bepaald leuk. Ik zat op handen en knieën om alles schoon te maken. Het was afschuwelijk. Dit stond niet in de taakomschrijving”, vertelde Kidman aan IMDb.

Taylor Swift

Taylor Swift heeft niet altijd de kost gewonnen met haar gouden keeltje. De zangeres bracht haar jeugd door op een kerstbomenkwekerij. “Ik was te jong om te helpen met het verplaatsen van de bomen, dus het was mijn taak om de bidsprinkhanen van de kerstbomen te halen. Want als je die laat zitten, nemen mensen ze met de boom mee naar binnen… Op een dag vergat ik dit op tijd te doen en kwamen de sprinkhaaneitjes uit bij mensen thuis”, vertelde Swift aan Jay Leno. Het is maar goed dat ze dit carrièrepad voor het podium heeft omgeruild.

Rachel McAdams

De ster uit The Notebook werkte ooit samen met haar broer en zus in de plaatselijke McDonald's. “Ik ben een beetje een dagdromer en een treuzelaar, dus ze lieten me alleen maar de 'vriendelijke stem' zijn die mensen begroet wanneer ze het restaurant binnenkomen. Ik werkte langzaam –terwijl ik de sauszakjes aan het sorteren was stond de rij al tot aan buiten”, aldus Rachel McAdams in The New York Times.

Jennifer Aniston

Toen de Friends-actrice voor het eerst naar L.A. verhuisde, moest ze het doen met een baantje in de telemarketing. “Ik deed het verschrikkelijk, ik heb helemaal niets verkocht. Ik vroeg me steeds af waarom ik mensen moest bellen rondom etenstijd”, verklapte Jennifer daarover in een interview met InStyle. Na drie maanden aan de telefoon lukte het de actrice om een rolletje te bemachtigen in een sitcom, om vervolgens nooit meer uit het oog van de camera's te verdwijnen.

Beyoncé

Queen B hield haar eerste optredens in de kapperszaak van haar moeder, waar ze eveneens de geknipte haren van klanten bij elkaar veegde. Een privéconcert van de wereldberoemde zangeres kreeg je toen dus gewoon nog als extraatje bij het laten zetten van een permanentje…

Eva Mendes

Net als menig andere Hollywood-ster begon Eva Mendes haar loopbaan in een fastfoodrestaurant. Op 15-jarige leeftijd werkte ze in een Italiaans restaurant. “De pizza was het ergste, want die moest je in en uit de oven schuiven en dat was ontzettend warm, als een sauna”, aldus Eva in The Wall Street Journal. Dan toch liever de rode loper!

Eva Longoria

Bij Eva Longoria viel zo'n eerste baantje in de horeca dan wél weer in de smaak. Al op haar dertiende werkte ze bij fastfoodketen Wendy's en op haar achttiende had ze het tot manager geschopt.

Amanda Seyfried

Voordat ze aan haar filmcarrière begon, werkte Amanda Seyfried als serveerster in een verzorgingstehuis. Haar rol van serveerster in de film Love the Coopers moet dus vertrouwd aan hebben gevoeld.

Bron: Vogue Australia, CheatSheet | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws