Hier kreeg Kate spijt van toen ze net verloofd was met William

De eerste weken van de verloving waren niet alleen rozengeur en maneschijn.

Lees ook

Dit jaar is het tien jaar geleden dat prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje stapten, maar de details van hun relatie blijven ons nog altijd boeien. Zo komt nu aan het licht dat Catherine kort na de verloving behoorlijk spijt kreeg om deze droevige reden.

Verliefd, verloofd

We weten dat de love story van William en Kate niet geheel zonder hobbels was. Na een jarenlange relatie volgde een korte breuk, maar in 2010 ging de prins dan tóch op één knie voor zijn universiteitsliefde. Na het aanzoek brachten de royal tortelduifjes wat tijd met elkaar door voordat ze het nieuws wereldkundig wilden maken. Helaas kreeg Kate daar later 'spijt' van, zo meldt Mirror.

De kersverse verloofden wilden twee weken wachten met de aankondiging en op 3 november 2010 het nieuws naar buiten brengen. Maar een dag van tevoren overleed Kate's opa Peter, haar laatst overgebleven grootouder.

Begrafenis

Kate zou enorm veel spijt hebben van het feit dat ze het heugelijke nieuws van haar verloving met de prins niet met haar grootvader heeft kunnen delen. Dat schrijft ook koningshuisdeskundige Katie Nicholl in haar boek Kate: Our Future Queen. “Ze wist dat hij dolblij voor haar zou zijn geweest”, vertelt de schrijfster. William vergezelde Kate naar de begrafenis van haar opa, wat de prille verloving een droevig tintje gaf.

Uiteindelijk stelde het koppel de bekendmaking van hun verloving nog twee weken extra uit, al zouden ze hun naasten al ingelicht hebben over hun trouwplannen. Ook de Queen was al wekenlang op de hoogte, omdat zij volgens de wet haar kleinzoon toestemming moest geven voor het huwelijk. The rest is history.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook