Zo vierde prinses Beatrix haar 83ste verjaardag

Voor de gelegenheid heeft het Koninklijk Huis een prachtige nieuwe portretfoto gedeeld.

Het is de laatste maanden wat stil rond prinses Beatrix en ook haar 83ste verjaardag heeft de voormalige vorstin niet groots kunnen vieren. Dat het een sober feestje was, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Huiselijke kring

Veel opties voor een verjaardagsfeestje waren er niet voor Hare Koninklijke Hoogheid. Met de visitebeperking van één bezoeker per dag kon prinses Beatrix er het best zelf op uit trekken om langs te gaan bij een van haar zoons en hun gezinnen. De Rijksvoorlichtingsdienst laat in ieder geval weten dat de 83ste verjaardag van de prinses 'in beperkte huiselijke kring' gevierd is. Toch vangen we nog een glimp op van Beatrix…

Nieuwe foto’s

Het Koninklijk Huis verrast voor de bijzondere gelegenheid namelijk met een nieuwe officiële portretfoto van Beatrix. De laatste dateerde alweer uit 2018. Het portret werd opnieuw gemaakt door fotograaf Jeroen van der Meyde, voor wie de prinses al meerdere malen geposeerd heeft. En dat is ze zeker nog niet verleerd!

Lege agenda

Door de huidige lockdown heeft Beatrix een lege agenda. Hoewel, er staat binnenkort één ding op de planning. Volgens het vaccinatieplan zou de prinses als thuiswonende 80-plusser nog in februari aan de beurt zijn om een vaccin te halen. De RIVD gaf eerder al aan dat Beatrix, net als Willem-Alexander en Máxima, geen nee zal zeggen tegen de prik.

Ondertussen schijnt de prinses zich te vermaken door te paardrijden, te boetseren en zo goed als het gaat contact te houden met haar familie.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Laatste nieuws