Waarom Meghan niet meer op het geboortecertificaat van Archie staat

Dat er volop gespeculeerd werd over de wijziging viel te verwachten, gezien de formulering op het certificaat zeer uitzonderlijk is.

Lees ook

Meghan verwijderde afgelopen weekend haar voornaam van het geboortecertificaat van haar zoontje Archie. En dát zorgde voor veel commotie.

De ontdekking veroorzaakte veel ophef, omdat niemand snapt waarom de echtgenote van prins Harry zo'n beslissing zou nemen. Naar eigen zeggen had Meghan er echter niets mee te maken. “Ik moést van Buckingham Palace.”

“Dit werd gedaan op aandringen van het koninklijk paleis”, reageert de woordvoerder van Meghan. “En absoluut niet op vraag van de hertogin van Sussex of de hertog van Sussex. Dat de tabloids en hun zogenaamde leger van ‘experts’ de verandering zien als een uithaal naar de familie, of dat Meghan om één of andere vreemde reden naamloos zou willen zijn op welk officieel document dan ook, zou lachwekkend zijn als het niet zo beledigend was.” De voornamen 'Rachel Meghan' zijn vanaf nu niet meer te zien op het certificaat. In plaats daarvan prijken nu de woorden: 'Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Sussex'. Ook Harry liet zijn deel aanpassen, en liet de titel 'Prins' toevoegen.

De wijziging zou volgens Britse royaltywatchers op een breuk met prins William en z’n echtgenote Kate wijzen, omdat op de geboorteakte van Kate’s kinderen wel gewoon haar volledige naam wordt gebruikt en niet haar titel. De aanpassing gebeurde bovendien vlak nadat Harry en Meghan afstand namen van het gemeenschappelijke goede doel van de prinsen, en enkele maanden voordat ze het Britse koningshuis helemaal de rug toekeerden.

“Het is buitengewoon”, zegt Lady Colin Campbell, die de wijziging ontdekte, in The Mirror. “Het roept allerlei vragen op over wat de Sussex'jes dachten toen ze die wijziging doorvoerden.” Royaltywatcher Ingrid Seward voegt eraan toe: “Een royal die een geboorteakte laat wijzigen, is nooit eerder gezien. Dat ze bovendien de voornamen verwijderden, is opmerkelijk. Misschien is dit nog een teken dat ze wanhopig waren om het anders te doen dan de Cambridge'jes.”

Bron: The Mirror, HLN.be | Beeld: BrunoPress, Sussex Royal

Laatste nieuws

Zie ook