Koning Willem-Alexander onthult hoe de prinsessen bezig blijven tijdens de lockdown

Ook de drie A'tjes proberen het beste ervan te maken.

Lees ook

Of je nu van koninklijken bloede bent of niet: de lockdown geldt voor iedereen in Nederland. Dit betekent dat ook Alexia, Amalia en Ariane op dit moment aan paleis gekluisterd zijn. Koning Willem-Alexander vertelt hoe de prinsessen hun dagen doorkomen.

In de buitenlucht

Tijdens een van zijn digitale werkbezoekjes vertelde Willem-Alexander het een en ander over zijn privéleven. Zo liet hij weten dat hij, Máxima en zijn dochters voornamelijk thuiszitten. Wel benadrukt hij dat ze hun best doen om zo vaak mogelijk een frisse neus te halen, wanneer dat kan.

Het hele gezin probeert tijdens de lockdown regelmatig te bewegen. Volgens Willem-Alexander doen ze dit vaak met z'n allen. “We komen veel buiten, gaan fietsen, de stad in en dat soort dingen.” Niet vreemd opkijken dus als je de Oranjes – net als de rest van Nederland – door een natuurgebied ziet struinen.

Niet naar Lech

Het advies om niet naar het buitenland af te reizen slaat de familie ditmaal niet in de wind. Het Koninklijk Huis bevestigde afgelopen dinsdag dat het gebruikelijke skitripje naar Lech niet doorgaat. Poseren in de Oostenrijkse sneeuw voor de jaarlijkse fotosessies zit er dus óók niet in.

Op het hockeyveld

Gelukkig hebben Alexia, Ariane en Amalia nog wel de mogelijkheid om wat stoom af te blazen op het hockeyveld. Al is de competitie een beetje weggevallen. De zussen mogen namelijk alleen de hockeytrainingen volgen, aangezien de wedstrijden op dit moment allemaal gecanceld zijn.

Enne, of er ook betere vooruitzichten zijn? Daar kan de koning uiteraard ook nog niet veel over zeggen. Wel laat hij al weten dat Koningsdag dit jaar niet anders zal zijn dan het vorige jaar. “Het wordt een fysiek aanwezig zijn met een verder digitale verspreiding over het land heen. Zo'n soort combinatie”, verklaart de koning. Ach ja, het koekenhappen kunnen de Oranjes weer een jaartje overslaan. Op naar de volgende royal livestream!

Bron: Grazia | Beeld: © RVD / Wesley de Wit

Laatste nieuws

Zie ook