Ex-prinses Tessy Antony klapt subtiel wéér uit de school

Tessy laat geen moment aan zich voorbij gaan om wat aandacht te werven.

Het is en blijft uitermate vermakelijk hoe ex-prinses Tessy Antony de Nassau haar uiterste best doet haar associatie met de Luxemburgse royals zo lang mogelijk te rekken.

Zo claimt ze dat zij helemaal achteraan werd gezet tijdens de begrafenis van groothertog Jean in 2019. “Er zat een enorme rij voor mij, ik kon zo niets zien. Toch wist ik dat hij [groothertog Jean] zou weten dat ik er voor hem was.” De begrafenis vond enkele weken na haar scheiding van prins Louis plaats. Volgens Tessy was de oud-groothertog “de meest bijzondere, meest geïnformeerde, eerlijkste en vriendelijkste man die ik ooit heb gekend.”

“Het kon me niet schelen dat journalisten bij de familie zaten, terwijl ik zat waar ze me hadden neer gezet. Gewoon de zegen om er voor hem te kunnen zijn en voor mijn kinderen de wetenschap dat mama er is als ze haar nodig hadden, was het enige dat er toe deed. Ik sloot mijn ogen en zag alles in mijn hart”, schrijft de ex-prinses op haar Instagram.

Tessy laat geen moment aan zich voorbij gaan om wat aandacht te werven, zo schreef ze tijdens Jean's verjaardag in 2019 het volgende: “Een fijne verjaardag voor het meest geweldige mens dat ik ken: ZKH Groothertog Jean van Luxemburg,” schreef ze in haar post. “Hij is de beste overgrootvader die ik me kan voorstellen voor mijn twee engeltjes. Gabriel en Noah (haar zonen) zijn erg close met hem, dat vind ik heel fijn voor hen. Hij was de enige die me vanaf de eerste dag met open armen en een warme omhelzing heeft ontvangen toen ik veertien jaar geleden bij de familie kwam. Dankzij hem heb ik me nooit als een vreemde gevoeld, maar altijd als familie. Een echt, echt vriendelijke ziel en een sterke man. Ik hou heel veel van hem.”

Link tool: post not found

Het feit dat Tessy alleen persbureaubeeld van de geliefde overopa kon vinden is veelzeggend over de vermeende hechte band die er tussen het drietal zou zijn. En verder helpt het de onderlinge verhoudingen niet om je ex-schoonouders – die nog veel kosten voor Gabriel en Noah betalen, zoals hun schoolgeld en ziektenkostenverzekering – onder de bus te gooien. Maar goed, Tessy's wegen zijn wel vaker ondoorgrondelijk. En het is toch weer even een beetje áándacht.

Links prins Gabriel, rechts prins Noah

Prins Louis en Tessy trouwden op jonge leeftijd in 2006. Hij gaf voor haar zijn rechten op de troon op, “omdat zij niet van koninklijken bloede was”. Maar hun liefdessprookje liep in 2016 stuk. Toch duurde het tot 2019 voor de officiële scheiding er door heen was, een paar weken voor het overlijden van voormalig groothertog Jean – die van 1964 tot 2000 groothertog van Luxemburg was – in april dat jaar.

Sinds het stel in januari 2017 uit elkaar ging, was er onduidelijkheid over Tessy's titels. Het zat er dik in dat ze die zou verliezen, maar ze bleef ze zelf in interviews voeren, want het geeft toch wat meer glans aan het leven en het levert wat meer aandacht op als er sprake is van een prinses. Ze stond ook gewoon in haar recht, omdat er eindeloos werd gestreden over de financiële afhandeling van de scheiding. Inmiddels is ze haar titels kwijt en gaat ze door het leven als Tessy Antony de Nassau. Gelukkig weet onze favoriete hosselaar ons via haar uitspraken op Instagram nog op de hoogte te houden.

Bron: Instagram, Telegraaf, Daily Mail | Beeld: BrunoPress, Getty Images

Laatste nieuws