Momenten waarop Kate en Meghan de sieraden van prinses Diana droegen

Prinses Diana liet een sieradendoos achter waar de vrouwen van William en Harry van mogen smullen.

Lees ook

Prinses Diana liet een sieradendoos achter waar de vrouwen van William en Harry van smullen.

Ze liet veel van haar persoonlijke stukken na aan William en Harry. Ze zou in haar testament hebben geschreven: “Ik zou graag willen dat u al mijn sieraden toewijst aan het deel dat mijn zoons zullen bezitten, zodat hun vrouwen het te zijner tijd kunnen hebben of gebruiken. Ik laat de exacte verdeling van de sieraden over aan jouw discretie.”

Kate Middleton droeg de prachtige South Sea Pearl Oorbellen naar de BAFTA's van 2019. Diana werd veelvuldig met de parels gespot in de jaren 90. De hangers sieren met diamanten en hebben een hanger met druppelparel die kan worden verwijderd.

In 1981 gaf prins Charles een ring aan zijn verloofde, Lady Diana. Na haar overlijden mochten prinses William en Harry elk één sieraad kiezen. William koos voor het horloge van Cartier en Harry voor haar verlovingsring. In 2010 vroeg William zijn long time girlfriend Kate Middleton ten huwelijk en voordat hij dit deed, besprak hij zijn plannen met zijn broer Harry. Waarop laatstgenoemde zei: “Zou het niet gepast zijn als zij de ring van mama had?” De voormalige butler van de prinses vult vervolgens aan: “Het enige ding dat hij nog van zijn moeder had, gaf hij aan zijn broer. Harry gaf zijn meest kostbare schat op. Het was onbaatzuchtig, vriendelijk en precies zoals Diana ook was.”

Een lief gebaar van Harry, maar dat betekende wel dat hij voor zijn aanstaande verloofde met wat anders over de brug moest komen. Echter bedacht hij iets waarmee hij ook met zijn verlovingsring een ode aan zijn overlijden moeder kon doen. Zo liet hij een ring maken met een gouden band (de favoriet van Meg) met een diamant uit Botswana vergezeld door twee kleinere diamanten. En juist die laatste twee komen uit de sieradencollectie van prinses Diana. Je ziet de ring hierboven, aan de vinger van La Markle.

De tiara-score van de hertogin van Cambridge gaat met sprongen vooruit. Ze mag dan aarzelend zijn begonnen (slechts 5 tiaramomenten in haar 5 jaar als royal…), inmiddels is het menens, qua bling. De Lover’s Knot Tiara is een favoriet onder de Britse koningshuisliefhebbers én de lievelingstiara van Diana. Gelukkig wordt hertogin Kate ook warm van het ding en draagt ze ‘m met genoegen naar een chic gala of liefdadigheidsevenement.

Op de royal wedding van H&M vond, zoals gebruikelijk, een kledingwissel plaats met de daarbij behorende sieraden. Zo werd de Givenchy ’s avonds ingeruild voor een mouwloze jurk van Stella McCartney en fonkelde een something blue aan heur vinger. De aquamarijn van prinses Diana. La Spencer droeg de statementring voor het laatst in 1997 tijdens een veilingfeest toen ze een aantal jurken voor een goed doel verkocht. Waarschijnlijk heeft Diana het stuk ná haar scheiding van prins Charles voor zichzelf laten maken.

Meghan is een groot fan van dieren en wilde maar wat graag de vlinderoorbellen van haar wijlen schoonmoeder erven. Tijdens de royal tour door Australië in 2018 debuteerde ze de vrolijke oorbellen. Prinses Diana droeg ze in 1986 in Canada, kort nadat ze haar zwangerschap van prins Harry had aangekondigd.

Regelmatig wordt de hertogin van Cambridge gezien met saffieren oorhangers die deel uitmaken van de rijkelijke collectie. Het zijn oorbellen gebleven, maar Kate heeft haar eigen draai eraan gegeven. Zo droeg Diana in elk oor twee saffieren, waarbij Kate het liever bij eentje houdt. De ovale saffieren omringd door diamanten zijn een gangbare keuze voor Kate, die houdt van blauwe kleedjes, en vinden zo hun weg in haar royal garderobe. Zo houd je je geliefde schoonmoeder dicht bij je en breng je keer op keer een subtiel eerbetoon.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook