Gravin Eloise over trends, haatreacties en de liefde: ‘Negatieve berichten doen me helemaal niks meer’

In een uitgebreid podcastinterview vertelt Eloise over haar 'status'.

Lees ook

Over Eloise – de meest zichtbare Van Oranje op social media – komen we steeds meer te weten. Ook deze week gaf de 18-jarige gravin weer een openhartig podcastinterview.

‘Wilde erbij horen’

In de podcast FOMOFIEL schuift Eloise van Oranje aan om over het thema status te praten. En hoewel de adellijke titels van 'gravin' en 'jonkvrouw' die Eloise mag voeren, zeker even benoemd worden, heeft de dochter van prins Constantijn het toch liever over haar status vroeger op de middelbare school én tegenwoordig als 's lands eerste 'gravinfluencer'. Met haar meer dan 235.000 volgers op Instagram is Eloise immers de meest zichtbare Oranje-telg du moment.

Op de middelbare school wilde ze er echter liever 'gewoon bijhoren', zo vertelt ze in het interview. “Ik kwam in de tweede klas naar Nederland – ik woonde eerst 11 jaar in België – dus ik wilde niet raar zijn.” Dat betekent echter niet dat Eloise klakkeloos alle modetrends volgde. “Ik heb nu Ugg-pantoffels, maar ik heb nooit van die laarsjes gehad. Die heb ik nooit echt leuk gevonden.” Waar ze zich wel schuldig aan heeft gemaakt? T-shirts, kettingen of sjaaltjes bedrukt met snorretjes. “Als ik die foto's nu terugzie, dan denk ik: wat doe je?”

Negatieve reacties

De onzekerheid uit haar vroege tienerjaren heeft Eloise naar eigen zeggen nu volledig achter zich gelaten. En dat terwijl de kleindochter van Beatrix meer in de schijnwerpers staat dan ooit. Die aanwezigheid op social media heeft haar júist geholpen. “Mijn hele leven staat wel in het publieke oog”, vertelt de gravin. Maar sinds haar Instagram-account openbaar is, heeft ze hier beter mee om leren gaan.

“Elke keer als er dan een haatcomment kwam, dat ik echt dacht: sorry hoor, maar jij bent hier de zielige, jij geeft mij aandacht, ook al is het negatief. Ik heb dat gewoon totaal losgelaten.”

Geheim liefdesleven

Eloise deinst er dus niet voor terug om zich online bloot te geven, maar er is zeker een onderwerp dat ze niet meer met de rest van de wereld zal delen.

“Op social media is mijn liefdesleven een gesloten boek. Ik heb één keer in een interview gezegd dat ik met een jongen ging. Dat was donderdag opgenomen, en vrijdag heb ik het uitgemaakt. Ik wil er nu niks meer over zeggen. Dat clipje van dat interview wordt elke keer weer gebruikt. Het kwam bijvoorbeeld langs bij De Slimste Mens.” Volgens Eloise ligt er nu te veel druk op. “Want als het dan uitgaat, moet je het ook weer met iedereen delen.”

Bron: Fomofiel podcast | Beeld: Videostill Club Next

Laatste nieuws

Zie ook