De Bidens komen op de thee bij de Queen!

Tja, een bezoek aan de Queen kan natuurlijk niet uitblijven.

Sinds enkele weken heeft de Verenigde Staten een nieuwe president. En tja, een bezoek aan de Queen kan natuurlijk niet uitblijven.

Aankomend juni wordt een theekransje met de Bidens in Buckingham Palace verwacht. Gastvrouw is natuurlijk koningin Elizabeth. In die periode wordt de G7 gehouden en rukken de wereldleiders uit naar Groot-Brittannië. Zal Joe Biden net zulke faux pas begaan als voormalig president Donald Trump tijdens zijn bezoek aan de Queen?

Hoewel de royals nooit hun politieke voorkeuren mogen uitspreken, hebben de Britse hoogheden opgelucht adem gehaald toen bekend werd dat Joe Biden het stokje van Trump overnam. Naar verluidt staan ze in Buckingham Palace te popelen om de Bidens te kunnen verwelkomen. Vermoed wordt dat, naast de Queen herself, prins Charles, hertogin Camilla, prins William, hertogin Kate en prinses Anne zich laten zien tijdens aan het aankomend staatsbezoek. Inmiddels heeft Liz een heel overzicht aan Amerikaanse presidenten over de vloer gehad. President Biden zal nummer 13 in het rijtje worden.

Zo ontmoette ze meerdere malen president Bush en zijn vrouw Laura Bush. Op bovenstaande foto brachten de koningin, haar favoriete tiara en prins Philip in 2007 een bezoek aan Washington.

Barack en Michelle Obama werden in 2014 verwelkomd op Buckingham.

Hetzelfde gold voor John en Jacky Kennedy…

… en in 1970 voor president Nixon…

… en, nog langer geleden, voor president Eisenhower.

En ze proostte dus al eerder met Donald Trump. We zijn benieuwd hoe het aankomend staatsbezoek eruit gaat zien. Beau Monde heeft wel zin in een 'Jill en Elizabeth samen op de kiek'.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws