Oei: Makers ‘The Crown’ en ‘Bridgerton’ stuiten op hetzelfde probleem

Beide series 'strijden' om dezelfde filmlocatie, maar wie mag er als eerste een nieuw seizoen opnemen?

Lees ook

Het was oplettende kijkers al opgevallen: in Netflix-series The Crown en Bridgerton wordt meer dan eens hetzelfde decor gebruikt. En dat leidt tot de nodige concurrentie nu beide partijen een nieuw seizoen op willen nemen.

Nieuw seizoen

Waar kijk je meer naar uit, seizoen vijf van The Crown (met deze nieuwe acteurs in de hoofdrollen) of seizoen twee van kostuumdrama Bridgerton? Een van de twee immens populaire Netflix-series zal plaats moeten maken, want beide partijen hebben hun zinnen gezet op dezelfde filmlocatie. Als dat naast alle coronaperikelen maar niet nóg meer vertraging oplevert.

Wilton House

Beide series gebruiken het statige Wilton House als decor. Het team van The Crown neemt er de binnenscènes in Buckingham Palace op, terwijl het in Bridgerton fungeert als de woning van de hertog van Hastings. Ook het landhuis Somerly Estate gebruiken de twee Netflix-hits allebei als filmset.

“Aangezien ze beide dezelfde decors gebruiken, was het slechts een kwestie van tijd voordat ze in elkaars vaarwater terechtkwamen”, bevestigt een bron van The Sun. “Maar Netflix zal er alles aan doen om tot een oplossing te komen, want nog meer vertraging is het laatste wat we willen.”

Zelfde kamers

Een tijdje geleden ging een filmpje rond op TikTok waarin duidelijk dezelfde sets te zien waren in beide series. De werkkamer van Bridgerton's Duke of Hastings is identiek aan Queen Elizabeth's werkkamer in Buckingham Palace in The Crown. Zelfs dezelfde klok staat nog op de schoorsteenmantel. “Ze hebben vast de kosten gedrukt door de filmsets te delen”, grapte te oplettende TikTokker daarbij.

Tsja, je moet érgens op besparen als je ook nog eens 7.500 historische kostuum-stukken laat maken…

@rakhee_81

I guess they saved on the budget by sharing sets! 😂 #bridgerton #dukeofhastings #regejeanpage #thecrown #oliviacoleman #netflixoriginals #fyp

♬ Wildest Dreams – Duomo

Bron: The Sun | Beeld: Netflix/The Crown

Laatste nieuws

Zie ook