Nichtjes Amelia & Eliza Spencer over prinses Diana: ‘Ze heeft ons gered’

Tweeling Lady Amelia en Lady Eliza Spencer waren pas vijf jaar oud toen ze hun tante verloren aan het dodelijk ongeluk in Parijs.

Tweeling Lady Amelia en Lady Eliza Spencer (dochters van Diana's broer Charles, Earl Spencer en zijn ex-vrouw Victoria Aitken) waren pas vijf jaar oud toen ze hun tante verloren aan het dodelijk ongeluk in Parijs.

In een interview met het Britse Tatler reflecteerden de nichtjes op hun geliefde overleden tante. “Onze tante was ongelooflijk warm, moederlijk en liefdevol,” vertellen ze. “Ze deed altijd haar best om contact met ons te maken en had een talent voor het lezen van onze harten.”

V.l.n.r.: Lady Eliza, Lady Amelia en Lady Kitty Spencer op het huwelijk van prins William en hertogin Kate

“We hebben haar altijd gekend als onze tante,” vult Eliza aan. “Toen ik opgroeide in Zuid-Afrika, had ik echt weinig idee hoe belangrijk ze was in de wereld. Hier kwam ik pas op latere leeftijd achter. Als kind realiseerde ik me de enorme omvang van het verlies voor mijn vader en familie. Maar pas later begon ik de betekenis te begrijpen van het verlies van haar als figuur in de wereld.”

Ook herinnert Eliza zich een incident met een azende paparazzo die hen benaderde tijdens een gezamenlijk uitje. Het drietal was samen op reis bij het strand en volgens Eliza wist Diana precies hoe ze de fotograaf van zich af moest schudden. “Het had duidelijk best angstaanjagend voor ons kunnen zijn, omdat we zo jong waren en totaal niet begrepen wat er gebeurde.”

De prinses probeerde de veiligheid van haar nichtjes te waarborgen en besloot de meisjes ervan te overtuigen om het spel 'wie als eerste bij de auto was' te spelen. “Het was verbazingwekkend hoe ze ons beschermde op een manier die ervoor zorgde dat we ons veilig en niet bang voelden. Want we hadden op dat moment geen idee wat ze aan het doen was”, aldus Eliza en Amelia.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws