Waarom kroonprinses Elisabeth één van de meest stijlvolle is

De jonge prinses weet waar haar kracht ligt en hoe daarmee om te gaan.

Lees ook

Prinses Elisabeth wordt volop klaargestoomd voor het aanstaande koningschap, en loopt wereldwijd steeds meer in de kijker.

De Belgische kroonprinses wordt door meerdere modebladen benoemd tot één van de meest stijlvolle. En dat is niet zomaar. De 19-jarige wordt op modegebied vergeleken met hertogin Kate. Verder wordt ze geprezen voor haar vrouwelijke pasvormen en outfits. En niet al te onbelangrijk: vaak zijn het Belgische labels, kudos.

Royals bepalen mede het modebeeld, zoveel is zeker. De bekendste voorbeelden zijn ongetwijfeld Kate Middleton en Meghan Markle. Maar er staat al vers koninklijk bloed te trappelen om de rol van stijlvolste prinses over te nemen. Een van hen is prinses Elisabeth, de kroonprinses van onze Zuiderburen. “Ze weet zich tiptop te kleden voor formele events. Oog voor detail heeft ze zeker.”

Ook Daily Mail ziet de gelijkenis met hertogin Kate: “Ze kiezen beiden voor klassieke, maar stijlvolle, vrouwelijke ontwerpen. Ze combineren trendy merken uit de winkelstraten met chique designeritems. Ze zijn formeel, maar niet verwaand”, klinkt het. “Het is niet verwonderlijk dat ze dezelfde soort outfits selecteren, gezien ze allebei gezegend zijn met een sierlijk, slank figuur. Ze zetten het in de verf zonder dat het te opzichtig wordt. Heel koninklijk, dus.”

Naast Elisabeth worden ook pijlen gericht op prinsessen zoals Leonor van Spanje, Ingrid Alexandra van Noorwegen, onze eigen Amalia en Alexandra van Hannover.

Bron: Vogue UK | Beeld: BrunoPress, Belgische Monarchie

Laatste nieuws

Zie ook