Oogschaduw gebroken? Zo kun je hem toch nog gebruiken

Je favoriete kleurtje verdient natuurlijk wel een tweede kans.

Ligt je favoriete oogschaduwpalet aan diggelen? Het kan even slikken zijn als-ie een flinke duit heeft gekost, maar niet getreurd. Dankzij deze twee eenvoudige hacks hoef je hem niet linea recta de vuilnisbak in te kieperen.

Van oogschaduw tot nagellak

TikTok heeft ons weer iets nieuws geleerd: die gebarsten oogschaduw is nog prima te gebruiken bij je volgende manicure. Volgens de Duitse beauty-influencer Rose Friederike kun je van kapotte oogschaduw namelijk een prachtig nagellakje maken. All you need naast de oogschaduw is een (papieren) trechter en een transparante nagellak of coating.

Voeg met behulp van de trechter de oogschaduw toe aan het potje nagellak, schud goed et voilà: een nieuwe aanwinst voor je nagellakcollectie. Die kleur die het op je oogleden zo goed deed, werkt vast ook perfect op je nagels.

@rose.friederike

Eyeshadow kaputt? 🚨😱 nicht wegschmeißen!!! 💫 ##fyp ##brokeneyeshadow ##makeuphack ##girltip ##tutorial ##doityourself ##makeup ##tip ##nailpolish

♬ Originalton – ROSE

Palet herstellen

Je oogschaduw transformeren tot nagellak is niet de enige manier om 'm van de vuilnisbak te redden. Duik maar in de verbanddoos, want je kunt het gebroken poeder blijkbaar ook herstellen met een klein drupje alcohol voor medisch gebruik.

Sprenkel heel voorzichtig wat alcohol op het oogschaduwpalet en meng dit met de make-up. Laat minstens een uur drogen en druk de poeder dan nog eens aan met een doekje en een plastic dop. Je favoriete kleurtje is weer klaar voor gebruik!

@fabiosa_uk

Amazing trick to fix broken eyeshadow!💥#fabiosa_beauty #fabiosa #beautytips #beautyhacks #top #recs #foryou #foryourpage #wfhhacks #foru #makeuptip

♬ Nyquest_ Trend Mix – Nyquest

Bron: Good Housekeeping, TikTok | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws