Lief! Dit is de naam van prinses Eugenie’s baby

En we krijgen er ook meteen een babyfoto bij.

Lees ook

Prinses Eugenie en manlief Jack hielden het nog een paar dagen voor zich, maar nu is het hoge woord eruit. De royal baby heeft deze prachtige naam gekregen.

Namen

De eerste zoon van Eugenie en Jack heet August Philip Hawke Brooksbank. Dat maken de kersverse ouders – als echte millennials – bekend op Instagram.

“Bedankt voor alle prachtige berichten. Ons hart zit vol liefde voor dit kleine mannetje, woorden schieten tekort. We zijn verheugd om de foto’s met jullie te kunnen delen”, schrijft de prinses bij een reeks foto's, genomen door de verloskundige.

Eerste zoontje

Op 9 februari hebben prinses Eugenie en haar man Jack Brooksbank hun eerste kindje mogen verwelkomen. Naast de officiële aankondiging kwam de prinses en nieuwbakken moeder ook met een persoonlijkere kennisgeving van de geboorte. Op haar Instagram-account deelde ze een foto van haar kindje, met daaronder drie blauwe hartjes. De naam liet nog elf dagen (!) op zich wachten. Dat zowel de geboorte als de naam via Instagram bekend worden gemaakt, is niet gebruikelijk voor het koningshuis. Wel past het uitstekend bij moderne mama mrs. Brooksbank.

Hoewel de kleine August de zoon is van een prinses, de kleinzoon is van een prins en de achterkleinzoon van de Queen herself is er voor hem geen koninklijke of adellijke titel weggelegd. Dat komt omdat deze normaal gesproken alleen via de vaderlijke lijn wordt overgedragen.

De tweede naam Philip verwijst natuurlijk wel naar zijn koninklijke afkomst. Royaltydeskundigen waren er al zeker van dat het kindje deze naam zou krijgen. Prinses Eugenie heeft namelijk een bijzonder hechte band met haar grootvader, prins Philip. Daarnaast zit er precies een eeuw tussen het geboortejaar van haar zoontje (2021) en dat van haar grootvader (1921 – prins Philip mag in juli honderd kaarsjes uitblazen), wat een goede reden is voor een eerbetoon.

Eerder deze week werd bekend dat Eugenie door middel van een keizersnede is bevallen, maar dat moeder en zoon het goed maken. Het gezin ziet er inderdaad stralend uit!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook